Itt az idei választás legfurcsább győri kampányvideója

Pintér Bence 2019-10-01 16:00:00
Folytatná a munkát Borkai Zsolt a fideszessel, aki eddig nem is volt képviselő, és akit egy olyan fejlesztéssel reklámoznak, amihez nem sok köze volt.

Mint emlékezhetünk, öt évvel ezelőtt Győrben egészen novemberig tartott az önkormányzati választás, amit egyébként október 12-én tartottak, mivel

Bácsa városrészben többször is újra kellett számolni a szavazatokat.

Először egy szavazattal Bárány István lett a győztes, majd a területi választási bizottság újraszámlálás után mégis inkább a fideszes Morvay Lászlót hozta ki győztesnek, aki két szavazattal vezetett. Végül a bíróság döntése alapján a kérdéses szavazókörben megismételték a választást, amit aztán meggyőző fölénnyel Bárány nyert meg.

A körzetben idén is Morvay indul Bárány ellen a Fidesz színeiben, Borkai Zsolt polgármesterrel együtt még kampányfilmet is készített,

a klip alapján azonban úgy tűnik, hogy a győri Fidesz elfelejtette, hogy öt éve nem Morvay nyert.

A most épülő kisbácsai sportpályán Morvay mellett álló Borkai Zsolt azzal nyitja a videót, hogy elmondja: ő 25 éve ebben a választókerületben lakik, és nap mint nap látja a környék fejlődését és lehetőségeit, amivel kapcsolatban igyekeztek „az országgyűlési képviselővel komoly eredményeket elérni”.

„Újabb változás van, és most együtt, közösen tudjuk folytatni a munkát – ő mint képviselő, én mint polgármester én azt gondolom, hogy az elkövetkező időszakban is az önök bizalmát élvezni fogjuk” – mondja aztán kissé rejtélyesen Borkai. Nem derül ki egyrészt, hogy mi az „újabb változás”, másrészről pedig végig úgy beszél, mintha a körzetnek eddig is Morvay lett volna a képviselője.

Miközben Borkai beszél, illetve Morvay is kifejti, hogy mennyire sikeres városvezető szerinte a polgármester, a vágóképeken láthatjuk a Bácsára vezető új utat és a kisbácsai sportpályát – amelyek felépüléséhez nyilvánvalóan Morvaynak kevesebb köze volt, mint a városrész önkormányzati képviselőjének, Báránynak. Persze világos, hogy nem Bárányt akarja reklámozni riválisa, mégis, talán kiderülhetne a videóból, hogy eddig nem ő volt a fejlődés motorja.

Morvay azt is elmondja a videóban, hogy a jelszavai a stabilitás, a kiszámíthatóság és a biztonság, ami meglepő szlogenhármas valakitől, aki éppenséggel le akarja váltani egy adott városrész képviselőjét.

A kissé félrevezető videó megjelenését Bárány István is zokon vehette, mert  Facebook-oldalán később megosztott egy cikket a kisbácsai sportpályáról azzal a szöveggel, hogy: „Egy videó kapcsán tartom szükségesnek tisztázni, hogy ki mit tett a kisbácsai pálya visszakerüléséért, és helyén a sportcentrumot ki építi. Ez a cikkből kiderül azok számára is, akik esetleg ezt nem tudták.”

Bárány 1998-ban lett először a városrész képviselője, a 2006-2011 közötti időszakot leszámítva azóta van hivatalban. A 2006-os, és a 2010-es választáson Ottófi Rudolf győzte le a korábban függetlenként, majd a Pro Urbe nevű egyesület színeiben induló egykori rendőrt, aki aztán Ottófi 2011-es halála után az időközi választáson szerezte vissza a körzetét, 60 százalékkal legyőzve a fideszes jelöltet.

2014-ben az övé volt az egyetlen olyan egyéni körzet a városban, ahol nem fideszes jelölt nyert, úgy, hogy indított ellene jelöltet a DK, az MSZP és a Jobbik is.

A képviselő idén az ellenzéki összefogás (MSZP-DK-Jobbik-Momentum-LMP) színeiben indul a körzetben,

választási programjáról itt adott számot. Rajta kívül a körzetben ugyebár a Fidesz színeiben Morvay László (rövid program itt), a Civilek Győrért jelöltjeként Dr. Szabó Tamás, az Összefogás Győrért Egyesület jelöltjeként Kopácsi István, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként pedig Bertalan Balázs indul.

Szólj hozzá!

A magyar dalszerzők 762 millió forint jogdíjat kaptak 2019-ben

A Csókkirályt játszották el legtöbbször élőben tavaly.

Újabb szerződéshosszabbítások a Szombathelyi Haladásban

Bosnjak Predrag, Holdampf Gergő és Medgyes Zoltán meghosszabbította kontraktusát, Németh Zoltán személyében erőnléti edző csatlakozott együttesünkhöz.

4 órás erekciót okozott egy idős férfinek a koronavírus

A vírus egy ritka tünetét fedezhették fel Franciaországban.

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma

Elhunyt egy idős, krónikus beteg.

Kábítószergyanús anyagot találtak egy csornai férfinél

A 26 éves férfi drogtesztje amfetaminra és metamfetaminra is pozitív értéket mutatott.

Tévésorozat készül a hetvenes évek szexszimbólumáról

Az Emmanuelle-filmek tették népszerűvé a színésznőt.

Először figyelték meg egy gázóriás magját

Egy távoli csillag körül keringő, eddig ismeretlen típusú objektumra bukkantak brit csillagászok.

Több embercsempészt is elfogtak a rendőrök Győrnél

Összesen 25 menekültet szállítottak.

Ma is könnyen elázhatunk

Legyen nálunk esernyő!

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Őt Milák Kristóf és Gulácsi Péter követi.

Szeptemberben befejeződhet a Notre-Dame leégett huszártornya körüli állványzat elbontása

A huszártorony felújítás alatt állt, amikor az állványzaton tűz ütött ki.

LMP: A kormány költsön a Balaton megóvására is!

Kendernay János azt mondta, a Balaton nem egy lavór pénzes turistáknak, hanem természetvédelmi rendelkezések által védett érték.

Most már biztos: nézők nélkül fejeződik be a spanyol labdarúgó-bajnokság

Ezzel csökkentik a koronavírus terjedésének kockázatát.

van még itt cikk a témában:

Dézsi: A győri vasútállomás egy „hányadék”

Intermodális csomóponttá válhat, mélygarázzsal egészülhet ki a győri vasútállomás épülete.