Kilenc pontos előnnyel gyűrte maga alá a Nagyváradot a Falco

ugytudjuk.hu 2019-09-17 19:47:00
Már tizennyolccal is vezetett a magyar bajnok, de a végére leblokkolt.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Keller Ákos is a helyszínről tekintette meg a Falco történetének első BL-selejtezőjét. Érkeztek vendég szurkolók is, körülbelül egy tucatnyian, írja a BBall1.hu.

Hatalmas élőkép fogadta a csapatokat a kezdésnél, a Falco-szurkolók piros-fehér-zöld kartonokból megformálták a magyar zászlót, majd az egész csarnok együtt énekelte el a himnuszt.

Sok hibával kezdett mindkét együttes. A Nagyvárad két centere, Zsekovics és Valeka tarthatatlan volt. Filipovity és Washington is hamar összeszedett két faultot. Gyengén dobott a Falco, már héttel is vezetett a román bajnok. Az első – pontszegény – negyedben szinte végig a kék mezesek vezettek, tíz perc után 12-17 volt az állás.

A folytatásban Krivacsevics fordult le szépen és eredményesen. A 12. percben, 16-19-nél a vendégek kértek időt. Hiába, Perl belelendült, felhozta egyre a csapatát, Filipovity duplájával pedig hosszú idő után újra a Falco vezetett. 16-2-es szériát repesztettek a sárga-feketék, 26-19-nél újra időt kért Cristian Achim, aki egyébként már kereken tíz éve irányítja a CSM CSU Oradeát, ezzel a tréner rekordernek is számít hazájában. Hatalmasat javult védekezésben a magyar együttes, sorra járt le a támadóidő a nagyváradi támadásoknál. A félidőre alakult ki a legnagyobb különbség (32-23). Érdekesség, hogy egyik csapat sem dobott jól távolról (hazaiak 0/6, vendégek 1/11).

Richard megszerezte első kosarát, majd Reddic hozott össze egy 2+1-es akciót, Benke pedig betalált kintről. Sőt, utóbbi annyira elkapta a fonalat, hogy villámgyors kosarai után már 43-29-re vezettek a szombathelyiek. Jött egy-két újabb lerohanás, a 17. percben, 52-36-nál ismét a románok mutatták fel a T-betűt. Tizennyolc volt a legnagyobb különbség. A harmadik negyed vége Filipovityról szólt, az ő triplájával alakult ki a 62-44-es állás az etap végén. A Fehérvárról igazolt magasbedobó 17 pontnál járt, 100 %-os dobásbiztonsággal.

6-0-val nyitott az Oradea, két perc után időt is kért Okorn. Nem változott a játék képe, megtorpant a Falco. Állandósult a közte tizenkettő, kevesebb mint két perc volt hátra, amikor 68-56-nál megint a vasiak kértek időt. Zsekovics büntetőivel tízre olvadt a különbség, majd a kontrából Váradi dobott egy fontos hármast. Zsekovics megint hibátlanul büntetőzött. Időt kért Okorn, a saját palánkja alól jött a Falco, de nem tudta időben átvinni a félpályán a labdát, a végén pedig még betalált Richard, így kilenc pontos előnnyel utazhat a magyar bajnok Nagyváradra.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – CSM CSU Oradea 71–62 (12–17, 20–6, 30–21, 9–18)
Bajnokok Ligája-selejtező, 1. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző
V.: Calik (lengyel), Vulic (horvát), Sarapa (fehérorosz)

Falco: Hooker 6, Váradi 6/3, Filipovity 17/9, Washington –, Reddic 9. Csere: Lake 5, Perl 8, Benke 18/6, Krivacsevics 2.

Nagyvárad: Watson 11/3, Nicolescu 2, Richard 10, Zsekovics 12, Valeika 8. Csere: Barnette 2, Markovics 8, Broussard 7/3, Baciu 2.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.