Épül-e a szálloda győri Püspökerdőben? Ha az ellenzéken múlik, biztos nem

Pintér Bence 2019-09-12 18:24:00
Felröppent korábban a hír, hogy szálloda épülne a győri Püspökerdő déli részére: az ellenzék megakadályozná ezt, a városvezetés szerint viszont nincs is ilyen terv.

Közös sajtótájékoztatótt artott Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Glázer Tímea (DK) il és a győri ellenzék polgármesterjelöltje csütörtökön a győri Püspökerdő déli részén,

ahol van egy korábban önkormányzati tulajdonba került földterület, amelyre a hírek szerint szálloda épülne.

A TSPC nevű tervezőcég által már megtervezett szálloda a közeli sportkomplexumokat szolgálhatná ki: itt szállhatnának meg mondjuk edzőtáborozó csapatok. A győri önkormányzat nevében Fekete Dávid alpolgármester már korábban tagadta, hogy akár hotel építését, akár ezzel összefügő fakivágásokat terveznének.

Ungár Péter elmondta: az LMP szerint akkor van minden városnak, így Győrnek is jövője, ha zöld várossá válik, ezért riasztó, ha akár csak felmerül, vagy ha bármiféle szándék van arra, hogy a Püspökerdő – amit ő „Győr tüdejeként” emelegetett területe csökkenhet. Szerinte hiába tagadja a városvezetés, egyértelmű, hogy szándék van a terület beépítésére.

„Ez a város egyre inkább egy betonrengetegre emlékeztet”

– mondta Glázer Tímea (DK), a helyi ellenzék (az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik és a Momentum) polgármesterjelöltje. Glázer hozzátette: ha polgármester lesz, nem fogja hagyni, hogy a Püspökerdő fáit kivágják, vagy hogy ezen a szóban forgó területen akár szállodát építsenek, akár felparcellázzák azt, hogy társasházakat építsenek.

Az ellenzék tervei szerint a Püspökerdőben inkább arra koncentrálnának, hogy a győriek a szabadban tudják eltölteni a szabadidejüket,

azaz közjóléti erdőként hasznosítanák azt.

Korábban lakossági kezdeményezéssel akartak fákat ültetni, de a városi közterületeket kezelő Győr-Szol vezetője azt írta a civileknek, hogy a város faültetési koncepciójába nem illik bele a civilek akciója. Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) és a város önkormányzati képviselői egyébként tavaly és tavalyelőtt novemberben is ültettek fákat, amellyel a város fatelepítési munkálataira hívták fel a figyelmet.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy mi a tervük a Püspökerdőben tulajdonukba került területtel: amint kapunk választ, beszámolunk róla.

Szólj hozzá!

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

Online tartalmakkal köszönti a Föld Napját a szombathelyi AGORA

Facebook-oldalára csalogat közleményében a kulturális központ

Ma ingyen utazhatnak az autósok a fővárosban a BKK járatain

A lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

Nem kamu: összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc!

Az elmúlt hetekben, hónapokban sok pletyka keringett arról, hogy együtt vannak.

53 emberrel a fedélzetén eltűnt egy tengeralattjáró Indonézia partjainál

Helyi idő szerint hajnalban szakadt meg a kapcsolat a legénységgel.

van még itt cikk a témában:

Lecserélte a kulturális negyed tervezőit Dézsi Csaba András

Németh Zoltán megyeelnök korábban bemutatta a TSPC által készített terveket, most azonban a győri polgármester Rosta S. Csabát bízta meg a tervezéssel.