Épül-e a szálloda győri Püspökerdőben? Ha az ellenzéken múlik, biztos nem

Pintér Bence 2019-09-12 18:24:00
Felröppent korábban a hír, hogy szálloda épülne a győri Püspökerdő déli részére: az ellenzék megakadályozná ezt, a városvezetés szerint viszont nincs is ilyen terv.

Közös sajtótájékoztatótt artott Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Glázer Tímea (DK) il és a győri ellenzék polgármesterjelöltje csütörtökön a győri Püspökerdő déli részén,

ahol van egy korábban önkormányzati tulajdonba került földterület, amelyre a hírek szerint szálloda épülne.

A TSPC nevű tervezőcég által már megtervezett szálloda a közeli sportkomplexumokat szolgálhatná ki: itt szállhatnának meg mondjuk edzőtáborozó csapatok. A győri önkormányzat nevében Fekete Dávid alpolgármester már korábban tagadta, hogy akár hotel építését, akár ezzel összefügő fakivágásokat terveznének.

Ungár Péter elmondta: az LMP szerint akkor van minden városnak, így Győrnek is jövője, ha zöld várossá válik, ezért riasztó, ha akár csak felmerül, vagy ha bármiféle szándék van arra, hogy a Püspökerdő – amit ő „Győr tüdejeként” emelegetett területe csökkenhet. Szerinte hiába tagadja a városvezetés, egyértelmű, hogy szándék van a terület beépítésére.

„Ez a város egyre inkább egy betonrengetegre emlékeztet”

– mondta Glázer Tímea (DK), a helyi ellenzék (az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik és a Momentum) polgármesterjelöltje. Glázer hozzátette: ha polgármester lesz, nem fogja hagyni, hogy a Püspökerdő fáit kivágják, vagy hogy ezen a szóban forgó területen akár szállodát építsenek, akár felparcellázzák azt, hogy társasházakat építsenek.

Az ellenzék tervei szerint a Püspökerdőben inkább arra koncentrálnának, hogy a győriek a szabadban tudják eltölteni a szabadidejüket,

azaz közjóléti erdőként hasznosítanák azt.

Korábban lakossági kezdeményezéssel akartak fákat ültetni, de a városi közterületeket kezelő Győr-Szol vezetője azt írta a civileknek, hogy a város faültetési koncepciójába nem illik bele a civilek akciója. Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) és a város önkormányzati képviselői egyébként tavaly és tavalyelőtt novemberben is ültettek fákat, amellyel a város fatelepítési munkálataira hívták fel a figyelmet.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy mi a tervük a Püspökerdőben tulajdonukba került területtel: amint kapunk választ, beszámolunk róla.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.