Élvezd ki a mai jó időt, már látszik a nyár vége

Fehér Buda
2019. szeptember 1. vasárnap, 07:25
Hamarosan visszavonulhatnak a rövidnadrágok.

Vasárnap általában napos idő várható, de délután néhol erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A délutáni, esti órákban helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél néhol megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

Hétfőn túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak elvétve lehetnek gyengén felhős területek, hajnaltájt északnyugat felől kissé megnövekszik a felhőzet. Az éjszaka folyamán kis eséllyel, majd a hajnali órákhoz közeledve az északnyugati, északi megyékben elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A légmozgás reggelig mérsékelt marad, majd az Alpokalja térségében megélénkül az északias szél. A késő esti 21, 26 fokról hajnalra 14 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Kedden a Dunántúlon sok lesz a felhő, másutt a nap első részében még lesz több-kevesebb napsütés, majd keleten is megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon elszórtan, másutt néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 32 fok között alakul, nyugatról kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

 

Szerdán éjszaka a Dunántúlon, napközben másutt is csökken a felhőzet, a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Legfeljebb a Dunától keletre fordulhat elő jelentéktelen zápor. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

 

Forrás: met.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás