Továbbra is kitart a hőség

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 29. csütörtök, 06:04
Fülledt lesz a napunk záporokkal, zivatarokkal.

A kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett túlnyomóan napos idő várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Főként az ország északkeleti harmadában, valamint az Alpokalján alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység környezetében alakulhat ki helyenként zivatar, amelyek nyugaton akár az éjszaka első felében is létrejöhetnek. A zivatarokat átmeneti szélerősödés (45-65 km/h), intenzív csapadékhullás és esetleg kisebb szemű jég kísérheti.A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

 

Késő estére általában 21, 27 fokra hűl le a levegő és általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, a nyugati tájakon lehet több felhő az égen. Ennek egy része vékony, magasszintű felhő lesz, de az Alpokalján vastagabb is lehet a felhőzet, egy-egy helyen még előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az északi szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21 fok között alakul.

 

Pénteken változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Nyugaton és északon elszórtan, másutt néhol alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, nyugaton lesz a kevésbé meleg idő.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás