Gyorsan kezdj el füvet nyírni, délutánra itt vannak a zuhék

Fehér Buda
2019. július 27. szombat, 08:41
A meleg azért nem távozik.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, több napsütés délután a délnyugati megyékben valószínű. Az erőteljes gomolyfelhő-képződésből előbb inkább csak délnyugaton és északkeleten, majd a délelőtti óráktól másutt is egyre többfelé várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között valószínű, a délnyugati tájakon 33, 34 fokot is mérhetnek. Késő estére 20, 26 fok közé hűl le a levegő.

 

Vasárnap éjszaka kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar, de az északkeleti megyékben hajnalig kitarthat a csapadéktevékenység, az éjszaka második felétől pedig főleg a Dunántúlon ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok. A délkeleti szél időnként megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között várható.

 

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és sokfelé várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás is. Estétől csökkenhet jelentősebben a csapadékhajlam és a felhőzet is. Az északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

 

Kedden a többórás napsütés mellett nyugaton kevesebb lesz a gomolyfelhő, míg keleten erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és főként arrafelé zápor, zivatar még előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

 

Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd estétől északnyugat felől felhősödés kezdődik. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé lesz erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

 

Forrás: met.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás