Heves viharok teszik még fullasztóbbá az egyre erősödő hőséget

ugytudjuk.hu
2019. július 26. péntek, 05:56
Vas megyére a hőség és a záporok miatt is elsőfokú riasztást adtak ki.

A mai napos időt már gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők, melyekből több tájegységünkön is kialakulhatnak elszórtan átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is kísérhetnek.  Zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg a délnyugati szél. Hajnalban 15-22, délután 31-36 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet - áll az Időkép előrejelzésében.

 

Vas megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség és a zivatar miatt is elsőfokú riasztást adott ki. Nem lesz front térségünkben.

 


Szombaton a napos időben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, néhol heves viharok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Zivataroktól függetlenül csak helyenként lehet élénk a szél. A legmelegebb órákban 29-35 fokra van kilátás. 

 

Vasárnap is számítani kell a napos idő mellett több helyen futó záporokra, zivatarokra, heves viharok ismét kialakulhatnak. Élénk, néhol erős lehet a délkeleti szél. Délután 29-35 fokot mérhetünk.

 

A jövő hét elején végre érkezhet egy hidegfront, melynek hatására több tájegységünkön is további záporokra, zivatarokra kell számítani a napos időszakok mellett. Az északnyugatira forduló szél keddtől lehet nagy területen élénk, erős. Délutánonként 25-30 fokra van kilátás.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás