Újra robban a kánikula

ugytudjuk.hu
2019. július 20. szombat, 08:09
A következő napok időjárását a délnyugat felől érkező egyre melegebb levegő alakítja, hosszabb szünet után így ismét kánikula köszönt be.

Tovább melegszik az idő, vasárnap már szinte az egész országban 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő - írj az Időkép.hu előrejelzésében.

 

Szombaton és vasárnap egyaránt a napsütés lesz túlsúlyban, a megnövekvő gomolyokból legfeljebb északon, északkeleten, emellett vasárnap északnyugaton alakulhat ki szórványosan hűsítő zápor vagy zivatar. A déli-délnyugati szél zivataroktól függetlenül a nyugati és északi megyékben élénkülhet meg. Enyhülnek az éjszakák, napközben szombaton 29-34,

 

vasárnap 31-36 fokot mérhetünk.

 

A meleg időnek köszönhetően álló- és folyóvizeink hőmérséklete is emelkedni fog, a Balaton Siófoknál a csütörtök reggeli mérések szerint 21, míg a Tisza-tó és Velencei-tó 23 fokos volt.

Erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, 11 és 15 óra között továbbra is célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, illetve napszemüveget, szalmakalapot viselni. 

Kisebb felfrissülés jön jövő hét elején

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás