Készüljünk a megváltásra: felhőszakadás és jégeső is követheti ma a hőséget

ugytudjuk.hu
2019. június 16. vasárnap, 08:02
Legkésőbb délutánra megérkezik a frissítő eső.

A mai napon kezdetben általában napos idő várható némi fátyolfelhőzettel, majd erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk a met.hu előrejelzése szerint. Többfelé valószínű zápor, zivatar, akár felhőszakadás, jégeső is lehet. A Dunántúlon az északi szél megélénkül, néhol megerősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, de északnyugaton helyenként 30 fok alatt valószínű. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

 

Éjszaka változóan felhős lesz az ég. Összességében többfelé várható zápor, zivatar, néhol a zivatarokhoz heves kísérőjelenségek is társulhatnak. Az északias szél élénk lesz, az Alpokalján és a Nyírség környékén olykor meg is erősödik. Zivatarok környezetében azonban átmenetileg viharos széllökések is lehetnek, A késő esti 19, 24 fokról hajnalra 15 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Holnap erős gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. Főként a nap második felében sokfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is lehet. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható.

 

Kedden a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de hosszú ideig erősen felhős helyek is lehetnek. A hajnali órákban helyenként köd és rétegfelhőzet képződik. Többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a tartósan felhős tájakon lesz hűvösebb.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás