Már megint a nyakunkon van egy lehűlés

Fehér Buda
2019. május 25. szombat, 06:51
Jó sok esőt is hoz majd magával.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt majd a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből ott elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

 

Vasárnap gomolyfelhő-képződés és délután délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk. Helyenként - elsősorban északkeleten és északnyugaton - záporeső kialakulhat, egy-egy zivatar is lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

 

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.

 

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként akár hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatar. Megélénkül, helyenként megerősödik a délies szél, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

 

Szerdán hosszabb-rövidebb felszakadozások mellett többnyire erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A keleti országrészben délnyugati marad, másutt északnyugatira fordul, és megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb.

 

Forrás: met.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás