fotó: Illyés Tibor / MTI

A Magyar Nemzet képletesen levágott lófejjel üzent az ellenzéknek, hogy vannak beépített embereik

Unyatyinszki György
2019. április 11. csütörtök, 19:21
A kormánypártivá átalakított lap egy hangfelvételre hivatkozva titkosnak karja beállítani az MSZP és a Jobbik nyíltan bejelentett együttműködését, de üzentek is ezzel.

Csütörtökön arról írt a kormánypárti Magyar Nemzet, hogy titkos háttéralkut kötött a két legnagyobb ellenzéki párt a közelgő választásokra. A furcsaság ebben az, hogy egy hete ez a két párt közös sajtótájékoztatón már bejelentette - a kormánypárti média jelenlétében -, hogy valóban lesz együttműködés, amelynek lényege abszolút technikai jellegű: minden választókörbe küldeni egy ellenzéki választási biztost, aki megfigyelheti a szavazást menetét, annak szabályosságát és a későbbi számlálás körülményeit. A tavalyi országgyűlési választásokon számos olyan szavazókör volt, ahol nem volt ellenzéki delegált.

 

A lap cikkét egy kiszivárogtatott hangfelvételre alapozza, ami a két párti egyeztetésről készült. Azon talán kevésbé lehet csodálkozni, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet kifacsartan mutat be egy egyébként nyíltan bejelentett együttműködést, azon egy fontos, kissé fenyegető üzenetet is megfogalmazott (a Keresztapából ismert levágott lófejet küldött) a sorok között:

 

„Vannak köztetek embereink, akik szivárogtatnak rólatok.”

 

Mindkét párt tehát akár azt is kiolvashatta, hogy téglát kell keresni azok között, akik a részt vettek a tárgyaláson, azaz a saját párttársaik és a laza szövetségesük között is keresgélhetnek. Tehát amint megvalósult egy újabb, kisebb horderejű ellenzéki együttműködés, a fideszes gépezet azonnal bomlasztani akarja - saját, jól megfontolt politikai érdekeinek megfelelően - az ellenzéket, bizalmatlanságot teremtenek.

 

Egy újabb kihívás előtt áll az ellenzéki politizálás.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás