Szijjártó Péter liberális álhírgyárakról beszélt, majd hazudott egyet a Kossuth Rádióban

Unyatyinszki György 2019-03-31 09:29:00

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be - ez volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezérfonala a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában.

A külügyminiszter szerint Donald Trump megválasztása óta az amerikai média liberális része, például a CNN is olyan álhírekkel bombázta a lakosságot, hogy az orosz kormány beavatkozott az amerikai választásokba Trump oldalán. Szijjártó Péter az alapján állította ezt, hogy két év nyomozás után elkészült a Mueller-jelentés, amely azt vizsgálta, hogy Trump és stábja a választások soránillegálisan  együttműködött-e az oroszokkal. Végül ezt a lezárt nyomozás nem találta teljesen bizonyítottnak, a bizonyítható kapcsolatokról kimondta, hogy azok nem minősülnek bűncselekménynek.

Csakhogy ez a jelentés teljesen más ügy, mint amiről Szijjártó beszél.

Ugyanis az amerikai hatóságok, az FBI és a CIA is megerősítette már, hogy Oroszországból szervezetten manipulálták a 2016-os elnökválasztási kampányt, ráadásul a jelentések szerint pont álhírkampányokkal, a közösségi médiában álhíreken elhelyezett hirdetésekkel. Ezek a manipulációk ráadásul inkább Donald Trumpnak, mint riválisának, Hillary Clintonnak kedveztek. Ez ténykérdés, a hatósági jelentések már 2017-ben elkészültek erről.

Tehát pont az, hogy álhírnek minősíti Szijjártó, hogy beavatkoztak oroszok az amerikai kampányba, az az álhír. Hogy a Mueller-jelentés nem tárt fel törvénytelen kapcsolatot Trump és az oroszok között, az más kérdés. Ezek fényében idézzük a magyar külügyminisztert:

"Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben."


A miniszter végül arról beszélt, hogy szerinte ez az álhírgyártó lánc már "a következő álhír gyártásán dolgoznak", s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér szerinte a liberális fősodortól. Szerinte a magyar kormányt is így, illetve ezért kritizálják, ezért megerősítette a kormánypárti lakosságot, hogy ők ki fognak tartani a szerinte álhíreken alapuló kritikákkal szemben:

"Az amerikai példa szerintem egy fontos útmutatást ad nekünk, mert az amerikai elnök kitartott, több mint két éven keresztül vívta ezt a küzdelmet és kiderült, hogy igaza van (...), nekünk is ugyanúgy ki kell tartanunk, ugyanúgy mennünk kell előre, s ugyanúgy azzal kell szembesülnünk, hogy a sokadik lebukása ennek a nemzetközi álhírgyárnak is ugyanazt fogja indukálni, mint az eddigi lebukások: kitalálnak majd egy újabb hazugságot" - fogalmazott Szijjártó Péter.

via MTI

Szólj hozzá!

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.