Politico: Ma komoly dologra számíthat Orbán a Néppárt kongresszusától

Unyatyinszki György 2019-03-20 09:01:00
A Fidesz kizárásáról vagy felfüggesztéséről dönt az EU legnagyobb pártcsaládja.

„Valami komoly dolog fog ma történni" – írja a Politico reggeli hírlevele, amelyben nagy figyelmet fordítanak az Európai Néppárt (EPP) szerdai tanácskozására, ahol a Fidesz tagsága lesz az egyik legfőbb kérdés.

Mint ismert, több mint egy tucatnyi tagpárt kezdeményezte a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését a legnagyobb európai pártcsaládban, miután a Fidesz-kormány kampányban ment neki az EPP által az Európai Bizottságot jelenleg vezető Jean-Claude Junckernek. A Fidesz pozícióinak az sem kedvez, hogy a magyar jogállamiság romló helyzete állandó témája az eddigi EP-kampánynak, az arról szóló Sargentini-jelentést számos néppárti politikus fogadta el, ezzel utat engedve a magyar kormánnyal szembeni 7-es cikkely szerinti uniós eljárásnak, amely Magyarország szavazati jogának felfüggesztését eredményezheti az EU-ban.

A Politico szerint a Fidesznek nem sikerült úgy beállítania a kormányzati kampányt, mintha pusztán kritizálná a főként EPP által vezetett EU-t, hanem a pártcsaládon belül árulásról beszélnek helyette. Orbán számos támogatóját elvesztette, közte Joseph Dault, az EPP-elnökét is.

A Néppárt eddig sikeresen tartotta titokban, hogy mire számíthat Orbán, ezzel kétségek között hagyta, azaz próbálták önmérsékletre bírni a magyar kormányfőt a további kampányban. Ez kitűnik egyébként a miniszterelnök március 15-i beszédéből is, ahol ugyan EU-kritikus hangot ütött meg, de tényelegesen nem nevezett meg senkit, hogy szerinte mégis ki, illetve kik ellen akar küzdeni a Fidesz. Ez az önmérséklet a Politico szerint kevés lehet, ugyanis Manfred Weber, az EPP jelenlegi csúcsjelöltje konkrét lépéseket várt Orbántól, hogy normalizlhassa viszonyát a pártcsaláddal, azonban azt szerdáig egyértelműen nem teljesítette (Juncker-ellenes kampány leállítása, CEU működésének biztosítása, bocsánatkérés az EPP-től az eddigiekért).

Szólj hozzá!

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.