Megkezdte az önkormányzati kampányt Márki-Zay Péterék mozgalma

Unyatyinszki György 2019-02-24 16:46:00
Az ellenzéki együttműködés erősítése a cél az őszi választásokra.

Zászlóbontó rendezvényét tartotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom vasárnap Budapesten. A tavaly bejegyzett szervezet Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármesterről lehet ismert, aki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel, Lukácsi Katalin független konzervatív politikussal közösen azért hívták életre mozgalmukat (szándékosan nem pártot), hogy a tavaszi országgyűlési választásokhoz hasonló eredmény nem csak elkerülhető, hanem megfordítható is legyen.

A mozgalom legfőbb célkitűzése, hogy az őszi önkormányzati választásokat koordinálja, szervezetbe tömörítse azokat a pártoktól független személyeket, akik a helyi fideszes erők kihívói lehetnek. Nem kíván ugyanakkor versenyezni az ellenzéki pártokkal, azaz ahol erős az ellenzék, ott az ellenzéken belüli megegyezést kívánják elősegíteni, hogy egy fideszessel szemben egy ellenzéki állhasson szemben.

Hadházy Ákos beszédében hangsúlyozta, hogy választani kell a tehetetlen sopánkodás és aközött, hogy dolgozni kell a változásért ebben az országban, a Szerbiában és Romániában zajló fáradhatatlan kormányellenes tüntetéseket emelve példává. Dolgozni kell szerinte azért, hogy az aránytalan választási rendszerben sikerüljön legyőzni a Fideszt, hogy csatlakozzunk az európai uniós ügyészséghez és hogy tisztességes legyen újra a közmédia. Támogatóikat arra kéri, hogy jelentkezzenek választási biztosnak, aláírásgyűjtőnek, aktivistának, mert enélkül a változás elérése sokkal nehezebb lesz.

Lukácsi Katalin inkább ideológiai síkon folytatta. Szerinte a mozgalom alapját a Fideszből kiábrándultak, a "polgári Magyarország árvái" adják, akik ugyan hittek egy ideig az Orbán-kormány ígéreteinek, ám nem kritikátlanul, ezért végül eltávolodtak a párttól. A feladatuk tehát bevonni azokat, akik csalódtak a politikában, a korábbi polgári ígéretben.

A szervezet elnöke, Márki-Zay Péter szerint Magyarország olyan hellyé vált, ahol a párthoz való hűség alapján dől el, hogy ki lehet sikeres az életében, ami nem a demokráciákra jellemző, a helyzetet a rendszerváltozás előtti időkhöz hasonlítva. Szerinte az az összefogás, ami mögötte is felsorakozott - illetve amit négy éve Kész Zoltán országgyűlési képviselő is maga mögött tudhatott a kétharmad megakadályozásáért, illetve Lengyel Róbert siófoki polgármester megválasztásához vezetett -, az képes legyőzni a Fidesz hatalmát.

A fentebb felsoroltakon kívül számos polgármester vállalta, hogy ősszel a mozgalom színeiben indulnak el, közülük sokan a helyszínen is megjelentek.

Márki-Zay a Fideszt kritizálva elmondta, hogy a kormánypárt egy körkörös folyamatban van: pénzre van szüksége rendszere egybentartásához, annak megszerzésére pártállami eszközöket vesz igénybe, használja a propagandát, illetve rabszolgákat teremt a rendszer kiszolgálására.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.