Megkezdte az önkormányzati kampányt Márki-Zay Péterék mozgalma

Unyatyinszki György 2019-02-24 16:46:00
Az ellenzéki együttműködés erősítése a cél az őszi választásokra.

Zászlóbontó rendezvényét tartotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom vasárnap Budapesten. A tavaly bejegyzett szervezet Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármesterről lehet ismert, aki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel, Lukácsi Katalin független konzervatív politikussal közösen azért hívták életre mozgalmukat (szándékosan nem pártot), hogy a tavaszi országgyűlési választásokhoz hasonló eredmény nem csak elkerülhető, hanem megfordítható is legyen.

A mozgalom legfőbb célkitűzése, hogy az őszi önkormányzati választásokat koordinálja, szervezetbe tömörítse azokat a pártoktól független személyeket, akik a helyi fideszes erők kihívói lehetnek. Nem kíván ugyanakkor versenyezni az ellenzéki pártokkal, azaz ahol erős az ellenzék, ott az ellenzéken belüli megegyezést kívánják elősegíteni, hogy egy fideszessel szemben egy ellenzéki állhasson szemben.

Hadházy Ákos beszédében hangsúlyozta, hogy választani kell a tehetetlen sopánkodás és aközött, hogy dolgozni kell a változásért ebben az országban, a Szerbiában és Romániában zajló fáradhatatlan kormányellenes tüntetéseket emelve példává. Dolgozni kell szerinte azért, hogy az aránytalan választási rendszerben sikerüljön legyőzni a Fideszt, hogy csatlakozzunk az európai uniós ügyészséghez és hogy tisztességes legyen újra a közmédia. Támogatóikat arra kéri, hogy jelentkezzenek választási biztosnak, aláírásgyűjtőnek, aktivistának, mert enélkül a változás elérése sokkal nehezebb lesz.

Lukácsi Katalin inkább ideológiai síkon folytatta. Szerinte a mozgalom alapját a Fideszből kiábrándultak, a "polgári Magyarország árvái" adják, akik ugyan hittek egy ideig az Orbán-kormány ígéreteinek, ám nem kritikátlanul, ezért végül eltávolodtak a párttól. A feladatuk tehát bevonni azokat, akik csalódtak a politikában, a korábbi polgári ígéretben.

A szervezet elnöke, Márki-Zay Péter szerint Magyarország olyan hellyé vált, ahol a párthoz való hűség alapján dől el, hogy ki lehet sikeres az életében, ami nem a demokráciákra jellemző, a helyzetet a rendszerváltozás előtti időkhöz hasonlítva. Szerinte az az összefogás, ami mögötte is felsorakozott - illetve amit négy éve Kész Zoltán országgyűlési képviselő is maga mögött tudhatott a kétharmad megakadályozásáért, illetve Lengyel Róbert siófoki polgármester megválasztásához vezetett -, az képes legyőzni a Fidesz hatalmát.

A fentebb felsoroltakon kívül számos polgármester vállalta, hogy ősszel a mozgalom színeiben indulnak el, közülük sokan a helyszínen is megjelentek.

Márki-Zay a Fideszt kritizálva elmondta, hogy a kormánypárt egy körkörös folyamatban van: pénzre van szüksége rendszere egybentartásához, annak megszerzésére pártállami eszközöket vesz igénybe, használja a propagandát, illetve rabszolgákat teremt a rendszer kiszolgálására.

Szólj hozzá!

Győrújfalu belügyeibe is megpróbált beleszólni Dézsi polgármester

A GyőrPlusz újságba lejárató cikkeket író volt győrújfalui polgármestert küldte be Dézsi testületi ülésre.

Szombathelyi általános iskolában kampányolt a Fidesz

Nemény polgármester úgy tudja, a szülők panaszt tettek a Választási Bizottságnál.

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.