A postások is besokalltak: jön a sztrájk!

VPP 2019-02-22 09:15:00
A Posta nem akarja megadni a 10 százalékos emelést, holott hatalmas a létszámhiány.

Nem sikerült megállapodnia a postásszakszervezeteknek az állami céggel, mivel nem találták megfelelőnek a bérajánlatot. A POFÉSZ (Postások Független Érdekvédelmi Szövetség) átlagosan 10 százalékos béremelést kért, ám a Posta ezt nem kívánja teljesíteni, ezért sztrájkra, demonstrációra készülnek. 


Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek még február elején írtak egy levelet amelyben követelték a béremelést, de a levél válasz nélkül maradt, a vezetőség pedig nem fogadta el a postai dolgozók követelését.  A Népszavának a POFÉSZ elnöke, Ádám István beszélt arról, hogy demonstrációs bizottságot hoznak létre, amihez a Kézbesítők Szakszervezete is csatlakozik.


A lapnak azt is elmondta, hogy nemsokára a miniszter Vám utcai irodája elé fognak kivonulni, ahol arra szeretnék felhívni a figyelmét, hogy az átlagosan 30, de egyes területeken már 40 százalékot is elérő elvándorlás miatt a jelenlegi, stabil dolgozók helyzete egyszerűen tarthatatlan. A létszámhiány már annyira súlyos, hogy van olyan postahivatal, ahol 30 kézbesítő jut 50 körzetre, de a logisztikai területen, valamint a hivatali felvételi ablakoknál is hasonló a helyzet.


Az elnök szerint a 2017-ben megkötött hároméves 32 százalékos bérmegállapodás keretében 2019-re mindössze 6 százalékos emelés maradt, amit a Posta vezetése bár megtoldott plusz két kőkemény százalékkal, de ez sem képes megállítani az elvándorlást. A szakszervezet azért szeretne nagyobb emelést, hogy legalább a régi alkalmazottak ne menjenek el.

Ha a jelenlegi akció nem vezet eredményre és nem sikerül megállapodni a bérekről, akkor készek a bírósághoz fordulni, hogy megszervezhessenek egy részleges, de több postai területet érintő sztrájkot is. 

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.