Milliomos fideszes a kormányreklám minimálbérese

Unyatyinszki György
2019. január 11. péntek, 06:32

A minimálbér emelkedésének örvend az év elején újraindított "Magyarország jobban teljesít" kormányzati televíziós kampányában az az Ajtai Péter, aki korábban fideszes színekben indult a Békés megyei Bélmegyer polgármesteri tisztségért 2014-ben, sikertelenül - szúrta ki portálunk.

 

A kormányzati hirdetésben szó esik az ingyenes gyermekétkeztetésről, a kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentéséről, valamint Ajtai előadásában elhangzik, hogy a minimálbér idén már " több mint kétszer annyi, mint 2010-ben", a férfi a hirdetés második megszólalója (kiemelt képünkön).

 

Ajtai szereplése azért is külön érdekes, mert úgy dicséri a minimálbér emelését a hétköznapi munkavállaló szerepében, hogy egyébként jól menő milliomos vállalkozóként ismert a megyében, többek között sütödében van érdekeltsége. Abban a Békés megyében, ahol a legtöbb ember él egyébként minimálbérből, a munkavállalók 60 százaléka - erről a Portfolio számolt be pont a hét során, illetve az RTL Híradó is.

 

 

 

 

A minimálbér emelkedéséhez az is hozzá tartozik, hogy vásárlóerő-paritáson már a megemelt román minimálbér is magasabb, azaz több termék megvásárlása futja keleti szomszédunkban, Békés határában, mint a legalacsonyabb bért kapó magyaroknak.

 

Fontos, hogy nem ez Ajtai első szereplése: egy 2018-as kormányzati kiadványban is feltűnt már "jómunkásemberként". A "Magyarország erősödik" kiadványban a szakmunkás minimálbér emelkedését prezentálandó, "egy overallba öltözött, kezében sárga védősisakot fogó, kissé pocakos, de mindenképpen derűs dolgozó"  férfiként jelenítették meg a fideszes, jól menő vállalkozót - írta tavaly az Alfahír.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás