Megvolt a karácsonyi rettegnivaló is az M1-en

Unyatyinszki György 2018-12-25 16:31:00
Most nincs miért félni, de félnünk kell attól, hogy majd valamikor félni fogunk.

Két rendkívül aktuális, karácsonyi interjú ment le a köztévének még a délelőtti műsorsávjában - legalábbis a propaganda értékítélete szerint.

Az első etapot a Civil Összefogás Alapítvány egykori szóvivője, a fideszes - most már csak "alkotmányjogász" - Lomnici Zoltán nyomta le, azt állítva, hogy

"újra megnyílhat a Balkán a bevándorlók előtt."

Hogy egy alkotmányjogász ilyen témakörben milyen szakmaiság alapján beszél, most tekintsünk el, annál érdemesebb kiemelni, hogy abszolút feltételes módban beszélt, mindenféle időbeli előrejelzés nélkül, hogy ez mégis mikor történhet. Csak úgy tudja. Ráadásul nem is akárhogy: Lomnici azt is tudni véli, hogy "a Törökországban tartózkodó bevándorlók is tudják, hogy a balkáni útvonal előbb-utóbb újra megnyílhat előttük", de hogy ő beszélt-e bevándorlókkal, vagy milyen képesség szerint lát bele a fejükbe, az nem derült ki. Az sem, hogy mégis mitől nyílhat újra az útvonal.

A második körben a "biztonságpolitikai szakértő" Gyarmati István ijesztgethette a halászlét keverő ünneplőket azzal, hogy nem csökkent a terrorfenyegetettség Európában. Szerencsére elhangzott, hogy az elmúlt évben Európa nem szembesült nagyobb terrortámadással, de ez Gyarmati szerint azért van, mert a terroristák eredményessége mérséklődött, nem a fenyegetettség.

Szóval itt is kiderült, hogy egész jól működött az elmúlt évben a terrormegelőzés. Érdemes hozzátenni, hogy a 90-es években jóval több áldozata volt a terrortámadásoknak, mint a legutóbbi évtizedben, de Gyarmati ezt már nem emlegeti. Az sem mellékes, hogy addig nyilván kijelenthető, hogy van terrorfenyegetettség, amíg akár egyetlen Európára veszélyes terrorszervezet létezik a Földön, szóval Gyarmati nagyjából egy közepes tehetségű időjóssal vetekedett, mintha arról lenne szó, hogy előbb utóbb esni fog az eső, mert egy ideje nem esett.

De ne gondoljuk, hogy hagyta megnyugodni az ünneplőket, gyorsan megjegyezete, hogy az Al-Kaida újra erősödik,tehát "nem kizárt, hogy visszatérnek Európába a terrortámadások".

via MTI

Szólj hozzá!

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.