A szünet egy napját mi a francért kell "ledolgozni" az iskolákban?

Unyatyinszki György 2018-11-30 09:52:00

A téli szünet egy picivel hosszabbnak ígérkezik az idén a diákoknak, december 21. lesz az utolsó tanítási nap idén és jövőre is csak január 3-án kell iskolába menni, de ennek ára van. Az tanév rendje szerint december 1-én és 15-én szombaton is iskolába kell mennie a diákoknak - derül ki a vonatkozó kormányzati rendeletből.

Két napot kell "pótolnia" az iskoláknak: december 24. és december 31., de minimum az utóbbi pótlása erősen megkérdőjelezhető. Javítson ki valaki, ha tévednénk, de december 31. évtizedek óta a rendes tanítási szünet része, még ha munkanapról is beszélünk. Megkerestünk több iskolát is, hogy mit gondolnak az év utolsó napjának "letanításáról".

"Nem tudom, hogy ez idén miért alakult így, kérdezze a rendelet alkotóit. Mi csak végrehajtjuk"

- mondta az ugytudjuk.hu-nak Sümegi Tamás, a Savaria Szakgimnázium igazgatója. Más településeken is érdeklődtünk, egy szegedi gimnázium tanára például "totál értelmetlennek" nevezte, hogy azt a napot nem a rendes téli szünet részeként tekintik.

Megkérdeztük, hogy felhasználja-e az iskolaigazgató a keretben általa is kiosztható tanítási szüneteket. Sümegi Tamás elmondta, hogy ők ezt a keretet az érettségi időszakra tartalékolják, szegedi kollégája - aki nem akart névvel nyilatkozni - azt mondta, hogy náluk is lesz tanítás, de igyekeznek rövidített órákkal túllenni a napon, de végső döntés még nincs róla.

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.