Index: szabálytalanul épül gigasportcsarnok Felcsútra 9 milliárdnyi adóforintból

Unyatyinszki György 2018-11-12 10:33:00

Azt talán már aligha kell említeni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csapatához rengeteg magánadomány érkezik, illetve az érdekköréhez tartozó cégek hatalmas összegben ajánlják fel a befizetendő társasági adójukat (tao) a felcsúti sportegyesület javára. Az akadémiának juttatott összegek, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség ellenőrzésével zajló tao-programok közül is kiemelkedik a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, ugyanis az összes többi sportegyesület jóváhagyott programjának negyedével felér az, amivel Felcsúton gazdálkodhatnak.

A Felcsút 5,4 milliárd forintos tao-programja azonban még tovább nőhetett

- szúrta ki az Index. Egy új rendeletmódosítás lehetővé tette 2018-ban, hogy a már elfogadott programok keretösszegét módosítsák, így került be egy hatalmas sportcsarnok építése is a programba, ami miatt 9 milliárd forintra emelkedett az addigi tao-kerete a programnak, amit az MLSZ is jóvá hagyott.

A több létesítményt magába foglaló építkezés költsége összesen 12,5 milliárd forint, ebből 9 tao-támogatásból, azaz közpénzből származik, a fennmaradó összeget az alapítvány a saját költségvetéséből, bőkezű adományokból fedezi. Bár rengeteg közpénz van a költségvetésben, mégsem kell közbeszerzést kiírni ilyen építkezésekre. Az munkát Mészáros Lőrinc, volt felcsúti polgármester, a magyar kormány kedvenc vállalkozójának gyerekeinek cége nyerte.

Igen, ám az Index kiszúrta, hogy a program bővítése, illetve tartalma csak akkor lehetséges, ha az eredeti programban kitűzött munkálatok módosulnak, nem pedig akkor, ha teljesen új elem kerül bele. A portál felveti, hogy a jogszabályi kitételeknek és az MLSZ szabályzatával is ellentétesen hagyták jóvá a felcsúti építkezéseket.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.