Szörnyű lehet majd a szombathelyi városházán dolgozni az elkövetkezendő hetekben

Farkas Bazsi 2018-11-05 14:42:00
Nagy lesz majd a por és a zaj a 23 millió forintból megújuló polgármesteri parkoló miatt.

Igazán humánus döntés született a szeptemberi közgyűlésen, a Fideszes városvezetés ugyanis megkímélte a szombathelyieket több városi út és járdafelújítás zajától, porától, meg minden más egyéb kellemetlenségtől, amivel az ilyesmi járhat. Az Éljen Szombathely! frakciója ugyan próbálkozott a szombathelyiek életének megnyomorításával, mert lakótelepi parkolókat, járdák és utak felújítását kérték, sőt volt olyan, aki a játszótéri játékok cseréjét és a terek rendbetételét kérte, ám a városvezetők, hál’ Isten, nem engedték meg, hogy a szombathelyi lakások ablakai alatt egetverő lármával cseréljék ki a hintákat és mászókákat, hogy aztán a népes gyereksereg még nagyobb lármát csapva még használja is majd azokat. Ráadásul pont nyáron, amikor ugye az ember rendszeresen hagyná nyitva az ablakot. 

A városházi dolgozók azonban kénytelenek lesznek nyelni a port és hallgatni a polgármesteri parkoló felújításának zaját. A felújítás egyébként elengedhetetlen volt, fotókon mutatjuk azt a rendezetlen állapotokat, amik a város első embereinek parkolását övezték. 


Ahogy a mondás is tartja, a választott képviselőség, polgármesterség a szolgálatról szól. Ez is mutatja, hogy a város vezetői micsoda elhivatott munkát végeznek, hiszen valljuk be, mi magunk sem szívesen hagynánk a privát autóinkat és szállnánk át a hivatalai kocsiba ha ilyen körülmények fogadnának. Aligha egy hetet bírna ki itt egy civilizált ember. 

A parkoló felújítása megkezdődött, 23 millió adóforintot költ most el rá a városvezetés, és milyen igaza is van.

Már csak a szegény városházi dolgozóknak kell kibírni a több hetes bontással és építéssel járó zajt. Hát igen, nem mindenki lehet annyira szerencsés, mint a lakótelepeken élők, akinek holmi felújításokkal nem háborgatják a nyugodt mindennapjait. 
 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.