Folytatódik a civilek Soros-támogatása, de a Fideszt már nem érdekli a választások után

Unyatyinszki György 2018-11-04 14:39:00

Idén is meghirdetjük az Erősödő Civil Közösségek támogatási programot a dél-dunántúli régió civil szerveződései, közösségei számára, mintegy 100 millió forintos keretösszeggel - írta lapunknak a pécsi Az Emberség Erejével Alapítvány (AEE) szervezet.

Ügynökök, bevándorlóirodák, kiképzőközpontok - ezekkel a szavakkal illette a Fidesz-propaganda a Nyílt Társadalom Alapítványnak azt a tavalyi kezdeményezését, amikor 300 millió forintos támogatás biztosítottak debreceni és pécsi civil központok létrehozására. Noha az összeget egyértelműen támogatást dél-dunántúli és észak-alföldi kis civil, népművészeti, nyugdíjas és egyházi szervezetek programjainak támogatására biztosították, az épp Soros György elleni, illetve a bevándorlást ellenző fideszes szólamok totál másról beszéltek.

A legbizarrabb eleme az akkori propagandának, hogy az ügynökmúlttal is gyanúba hozott kaposvári fideszes polgármester, Szita Károly volt a leghangosabb tiltakozó, többször ügynöki "kiképzőközpontként" emlegette az új irodákat. Részben ezzel indokolták a civiltörvény módosítását is, ami 25 százalékos különadót rótt ki nagy összegű külföldi támogatást elnyerő szervezetekre, valamint a "bevándorlási különadó" bevezetését is ezzel kapcsolta össze a Fidesz-KDNP kommunikációja. A civiltörény miatt később eljárást indított a magyar kormány ellen az Európai Unió. A hisztéria akkora volt a pécsi civileknek, az AEE-nek ingatlant sem mertek kiadni a helyiek, a pécsi Fidesz helyi határozatot is elfogadott, hogy ne segítsék a központ munkáját.

A fentiek fényében kissé meglepő, hogy az újabb százmilliós támogatás kapcsán egyelőre egyetlen kormánypárti hang sem szólalt meg, bár az új programot már október 26-án meghirdette az AEE. A baranyai, somogyi és tolnai szervezetek december 17-ig nyújthatják be pályázatukat a pécsi régiós központnak.

Szólj hozzá!

Megváltoztatták három donorvese vércsoportját cambridge-i kutatók

Egy A vércsoportú ember veséje nem ültethető át egy B vércsoportú páciens szervezetébe, és ez fordítva is igaz, ezt most korrigálták a britek.

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.