Folytatódik a civilek Soros-támogatása, de a Fideszt már nem érdekli a választások után

Unyatyinszki György 2018-11-04 14:39:00

Idén is meghirdetjük az Erősödő Civil Közösségek támogatási programot a dél-dunántúli régió civil szerveződései, közösségei számára, mintegy 100 millió forintos keretösszeggel - írta lapunknak a pécsi Az Emberség Erejével Alapítvány (AEE) szervezet.

Ügynökök, bevándorlóirodák, kiképzőközpontok - ezekkel a szavakkal illette a Fidesz-propaganda a Nyílt Társadalom Alapítványnak azt a tavalyi kezdeményezését, amikor 300 millió forintos támogatás biztosítottak debreceni és pécsi civil központok létrehozására. Noha az összeget egyértelműen támogatást dél-dunántúli és észak-alföldi kis civil, népművészeti, nyugdíjas és egyházi szervezetek programjainak támogatására biztosították, az épp Soros György elleni, illetve a bevándorlást ellenző fideszes szólamok totál másról beszéltek.

A legbizarrabb eleme az akkori propagandának, hogy az ügynökmúlttal is gyanúba hozott kaposvári fideszes polgármester, Szita Károly volt a leghangosabb tiltakozó, többször ügynöki "kiképzőközpontként" emlegette az új irodákat. Részben ezzel indokolták a civiltörvény módosítását is, ami 25 százalékos különadót rótt ki nagy összegű külföldi támogatást elnyerő szervezetekre, valamint a "bevándorlási különadó" bevezetését is ezzel kapcsolta össze a Fidesz-KDNP kommunikációja. A civiltörény miatt később eljárást indított a magyar kormány ellen az Európai Unió. A hisztéria akkora volt a pécsi civileknek, az AEE-nek ingatlant sem mertek kiadni a helyiek, a pécsi Fidesz helyi határozatot is elfogadott, hogy ne segítsék a központ munkáját.

A fentiek fényében kissé meglepő, hogy az újabb százmilliós támogatás kapcsán egyelőre egyetlen kormánypárti hang sem szólalt meg, bár az új programot már október 26-án meghirdette az AEE. A baranyai, somogyi és tolnai szervezetek december 17-ig nyújthatják be pályázatukat a pécsi régiós központnak.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.