Hadházy Ákos is László Győzőért kampányolt Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-10-08 16:48:00
És aláírást is gyűjtött az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért.

Komoly tömeg gyűlt ma össze Szombathelyen a Domusnál. Szinte minden ellenzéki politikus jelen volt annál a standál, ahol azok írhattak alá, akik támogatják Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. 

A mozgalmat Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő indította el. Mai is emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és szűk baráti köre gazdagodik az Európai Uniótól érkező támogatásokból, ezt a korrupciót pedig szerinte fel kell számolni.

Hadházy a V, mint Vas politikai egyesület meghívására érkezett standok mellett megtartott sajtótájékoztatón pedig Szendrő-Németh Tamás az egyesület tagja és Varga Tamás elnök is felszólalt. Szendrő azzal kezdte, hogy az elmúlt nyolc évben csak gazdagodtak Orbán oligarhái, ezt pedig azért tehették meg mert a legfőbb ügyész Polt Péter szintén a miniszterelnök lekötelezettje. 

Varga pedig azt mondta, hogy egyesületüknek az országos érdekek mellett a helyi érdekek is fontosak, ezért támogatják László Győzőt a most vasárnapi időközi választásokon.


Hadházy kapott szót, aki azzal folytatta, hogy bízik benne, hogy meglesz az egymillió aláírás, mi azt is mutatná, hogy a magyarok nemet mondanak a korrupcióra. A Fidesz ugyanis egy elcsalt választással lehet, hogy be tudta csapni a választókat, de a korrupcióra akkor is nemet kell, hogy mondjunk - fogalmazott. 

Végül László Győző megköszönte meg, a V, mint Vas és Hadházy támogatását is. 

Amennyiben sikerülne összegyűjteni Hadházynak az egymillió aláírást, akkor komoly nyomást tudna gyakorolni az ügyészségre, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Mindez azt jelentené, hogy nem Polt Péter lenne a közvetlen főnöke a szervezetnek.  
 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is