Az LMP unszolására végül lesz vita a kárpátaljai magyarok helyzetéről

Unyatyinszki György 2018-10-03 15:53:00

Múlt héten kezdeményzte az LMP elnökségi tagjai, köztük Keresztes László Lóránt és Ungár Péter, hogy a kárpátaljai magyarokat ért hátrányos eseménysorozat miatt rendkívüli összevont bizottsági üléseken foglalkozzanak az ott kialakult helyzettel és a lehetséges magyar válaszról.

A Külügyi Bizottságot, a Nemzetpolitikáért Felelős Bizottságot és az Európai Ügyek Bizottságát végül együttesen nem hívják össze, de a téma napirendre kerül a testületekben - tájékoztatták levélben az LMP képviselőit a bizottságok fideszes elnökei. Megítélésük szerint a téma napirendre kerülhet, de érzékelhetően nem tartják olyan súlyosnak a helyzetet, ami a rendkívüli ülést indokolná.

A kárpátaljai magyarokat sorozatosan érik atrocitások: a magyar nyelv oktatását is korlátozó nyelvtörvény, a kelet-ukrajnai háborúba való aránytalan katonai sorozás, a magyar közösségek nacionlaista zaklatása, a kárpátaljai konzul kiutasítása jelentősen rontja a magyar lakosság életkörülményeit, az LMP szerint sérülnek a jogaik, amire reagálni kell.

fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.