Luxus-gate: Egy szintre került Orbán a Gyurcsány-kormánnyal

Unyatyinszki György 2018-09-27 16:36:00
Mindkét politikai oldalon szeretnek vállalkozókkal együtt utazgatni vagy luxusutakra járni olyan pénzből, ami elvileg nem állna rendelkezésükre.

Akik egy kicsit is képesek az összetettebb gondolkodásra, azoknak feltűnhetett, hogy az erősen kormánypártinak nevezhető Ripost a héten bár látszatra védelmébe vette, mégis akaratlanul is komoly kritikát fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben, mert a miniszterelnök magánrepülőn utazgatott Európában. Az utakat ajándékként fogadta el a hozzá közelálló, hatalmas állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István vállalkozótól.

Bár a kormánypárti média a nagyobb botrányok kiváltására alkalmas hírekre óvatosan szokott reagálni (hogy ne erősítsék a vihart), az Átlátszó tényfeltáró cikkére reagálva mégis azonnal előhúzták az aduászt: Gyurcsány is magángéppel utazott miniszterelnökként. Ha lehántjuk a politikailag motivált cikk mázát, lényegében az derül ki, hogy Orbán Viktor ugyanazt csinálja, amit (fideszes körökben sátáni, mások számára bukott) Gyurcsány Ferenc és kormánya tett. Hogy ettől miért oké szemet hunyni az ajándék repülőút felett, az érdekes kérdés.

De kicsit járjuk körül a témát, mert egyéb részletek is jó alapot adnak az összehasonlításra. A kormánypárti Ripost külön hangsúlyozta azt is, hogy Gyurcsány a mumusnak számító Európai Bizottság jelenlegi vezetőjéhez, Jean-Claude Junckerhez. is magángépen utazott. Csak emlékeztetőül: az Európai Néppárt támogatta Junckert, ahova a Fidesz is tartozik, sőt, kampányeseményen az ő támogatására biztatták a fideszes szavazótábort is a legutóbbi EP- választásokon. Az alábbi szocialista-szabaddemokrata politikusokhoz kötődő – valóban botrányos – tételeket is feleleveníthetők:

  • Hunvald György fővárosi kerületi polgármester érdekeltségébe tartozó magángépen utazott Moszkvába Veres János pénzügyminiszter, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank akkori vezérigazgatója és Székely Árpád nagykövet (vállalkozók nem utaztak velük)
  • Gyurcsány összesen 17 alkalommal utazott külföldre magángéppel.
  • Kóka János miniszter magánhelikopterével utazgatott.
  • 2003-ban a Medgyessy-kormányból Sári Lajos nevű SZDSZ-es helyettes államtitkár a manchesteri Bajnokok Ligája-döntőre egy Németh János nevű üzletemberrel utazott ki – emlékezett erre Szily László a 444-en.

A legutolsó pont érdekessége, hogy Sári bár nem követett el bűncselekményt, de mégis azonnal lemondott a posztjáról. Magyar Bálint oktatási miniszter, az államtitkár felettese Sári távozásának indoklásában kiemelte, hogy az államtitkár

„nem felelt meg egy magasabb erkölcsi normának."

Utolsó körben még nézzük az elmúlt nyolc év fideszes kormányzásának komolyabb "luxusutazásait"

  • Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter több alkalommal luxusszállodákban szállt meg közpénzen, az utazás célját és a találkozók résztvevőit eltitkolta. Az ügyet feltáró Origó szerkesztőségét rövid időn belül elfoglalta a fideszes érdekkör, Matolcsy György fia vette meg a kiadót. Lázár János zsebből inkább utólag kifizette az utazás költségét.
  • Rogán Antal miniszter egy ismerős vállalkozója helikopterével utazott egy esküvőre. Rogán letagadta az utat, később kénytelen volt elismerni. Az ügyet feltáró Népszabadságot beszántotta a tulajdonos, a médiavállalkozást Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök barátja szerezte meg.
  • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi szarvasvadászatokra utazott, amit ajándékként kapott állami megrendeléseket szerző barátjától. Az ügyet feltáró Magyar Nemzet megszűnt, jelenleg a fideszközeli Nyerges Zsolt vállalkozó tulajdona.

Összegzésként csak annyi, hogy

erősen gyökérség azzal igazolni egy botrányos helyzetet, hogy "a másik oldal is ugyanezt csinálta".

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.