Állami pénzen utazott Brüsszelbe tüntetni a CÖF

Unyatyinszki György 2018-09-11 15:59:00
Sorosozásra költötte a közpénzt a kormányközeli alapítvány.

Tavaly áprilisban a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kontingensnyi aktivistája jelent meg Brüsszelben, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy szerintük Soros György milliárdos befolyást szerezzen az Európai Unió döntéshozó szerveiben. A kissé komikumba forduló tiltakozás apropóját az adta, hogy éppen javában dübörgött a Közép-európai Egyetem (CEU) elleni kormányzati hadjárat, ami a Soros György által létrehozott egyetem ellehetlenítését célozta.

A CÖF Brüsszelben

Uploaded by Vastagbőr blog on 2017-04-26.

Tavaly kiderült az is, hogy a kormányzat véleményével mindig látványosan egyetértő CÖF több mint félmillárd forint támogatást kapott a Magyar Villamos Művektől, ám annak felhasználásáról szóló adatokat körömszakadtukig titkolni akarták. Az önmagában érdekes, hogy egy erős politikai aktivitást mutató alapítvány kap állami támogatást, de az Átlátszó által kiperelt adatokból kiderült az is, hogy mire ment el 7 millió forint közpénz.

  • 66 ember szállását és étkezését fizették a belga-holland utazásra (Eindhovenben szálltak meg)
  • Fizették a Budapest-Brüsszel buszút költségét, illetve a magyar fővárosi indulásra Miskolcról és Zalaegerszegről érkező szimpatinzánsok utazását

A legérdekesebb része a dolognak, hogy repülővel érkezett a tüntetésre Csizmadia László (a CÖF vezetője), valamint a fideszes körökben prominensnek számító Stefka István, Kiszelly Zoltán, valamint Kólya Anikó. A repülőutat ugyan nem közpénzből finanszírozták, ám a reptéri transzfer, illetve a kinttartózkodás egyéb költségeiből rájuk is költöttek.

A CÖF, különösen Stefka államilag finanszírozott politikai akciója kapcsán fontos kiemelni, hogy a CEU melletti közel 80 ezres tömegtüntetés kapcsán épp a köreikhez tartozó sajtóorgánumok azt harsogták, hogy maga Soros György utaztatott külföldieket Budapestre – minden bizonyíték nélkül.

Szólj hozzá!

Idén megint a bőrödön érezheted Szombathelyt!

Meg a füleddel, a szemeddel és a száddal.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.