20 millió forintot nyert Szombathely, hogy felszámolják az illegális hulladéklerakókat

Székely Zoárd 2020-12-16 19:54:00
11 helyszínt jelöltek meg, ahol rendszeres probléma a szemetelés.

20 millió forintot nyert Szombathely a Tisztítsuk meg Magyarországot! című program pályázatán. A város a maximális elnyerhető összeget kapta, Vas megyében csupán öt település kapott támogatást, melynek elsődleges célja az illegális szemétlerakók felszámolása – írja a Savaria Forum.

Kelemen Krisztián, a bűnmegelőzési bizottság elnöke elmondta, a pályázatban nyertes 11 helyszín közé tartozik például a 87-es és 89-es utak szakasza, a Parkerdőben a Jégpince utca, az Erdei iskola út és a Mélykúti út, valamint a Paragvári u. 86. környéke. Sajnos nem csak külterületen vannak ilyen gócpontok, hanem Szombathely belterületén is. 

Horváth Soma alpolgármester örömét fejezte ki, mivel júniusban indították el a Vigyázzunk Együtt Szombathelyre! programot, aminek az illegális hulladék felszámolása is része. Kiemelte, hogy második ütemre is pályáztak, ami lehetővé tenné térfigyelő kamerák telepítését az egyes hulladéklerakókhoz, ennek az eredményére még várnak.

Az új városvezetés egyik első intézkedése volt, hogy zéró toleranciát hirdetett az illegális szemétlerakással szemben. A gócpontok felderítése folyamatos a rendőrség, a közterület-felügyelet, a mezőőrök és civilek együttműködésével. Németh Ákos tanácsnok hozzátette, hogy évtizedes probléma volt az illegális hulladéklerakás például a Parkerdőben. Komoly eredményeket sikerült időközben elérni, sikerült visszaszorítani az illegális hulladéklerakások számát és mennyiségét is.

Az elnyert összegből 16 milliót költenek a hulladék összeszedésére, elszállítására, ártalmatlanítására. A munkát a SZOVA, a FÉHE és a Hárofit munkatársai végzik el, közfoglalkoztatottak bevonásával. A maradék pénzből figyelemfelhívó táblákat helyeznek el a problémás területeken, és szemléletformáló kampányt indítanak a gyerekek körében.

 

Címlapfotónk illusztráció.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.