Idén erre a műsorra gyógyborozhatunk Bükön

Jutányos Áron 2019-07-13 14:00:00
Rengeteg fellépővel és ezernyi programmal készülnek a szervezők a 14. gasztrofesztiválra.

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!


5 nap, 6 színpad, több, mint 50 koncert, családi és gyermekprogramok - idén 14. alkalommal lesz a megye fesztiválszékhelye Bükfürdő, középpontban hatnapos gasztronómiai és kulturális attrakciójával, a 14. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivállal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hat színpadon zenei- és gyermekprogramok várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit.

Idén immár 14. alkalommal rendezik meg a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivált július 17. és 21. között. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a KulturWellnessnek a legnagyobb szabású, legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon, egy kisebb gyermek színpadon, a Gasztro udvarhoz kapcsolódó ún. Gasztro színpadon, valamint egy új helyszínen, a " Bükfürdő Parkban" és a Gyógyfürdő területén felállított Fürdő színpadon zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár által megrendezésre kerülő fesztiválon, a hagyományőrzésen túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai kultúra is. Ezek közvetítése mellett, a minőségi szórakoztatást szem előtt tartva igyekszünk sokszínű programsorozatunkkal kedveskedni a helyi, és az idelátogató vendégeknek.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Ebben az évben azonban az eddigieknél is hangsúlyosabb szerepet kap a programban a gasztronómia.  Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki TDM szervezet a helyi termelői piacot. A programelem minőségi prezentálásához egy új helyszín felállításáról döntöttünk, ahol a fesztivál öt napján jeles meghívottak tartanak előadást, illetve mutatják be főzőtudományukat.

A programban bemutatják meg az intézmény értékőrző és értékteremtő tevékenységét valamint méltó módon járulnak hozzá a kulturális örökség ápolásához, ezáltal színesíteni a megye és a régió kulturális kínálatát a turisztikai főszezonban. A szervezők bíznak abban, hogy kínálatukkal mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. Szeretettel várnak mindenkit a rendezvényen és élményekben gazdag időtöltést, kellemes szórakozást kívánnak!

A nagyszínpadokon fellép többek között a Budapest Bár, az Ivan & The Parazol, a Firkin, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Karthago, a TNT, az Irigy Hónaljmirigy, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a PASO, az Intim Torna Illegál, a Margaret Island és még sokan mások. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Bükfürdő Park vendége lesz többek között Petruska András, Takáts Eszter, az Ezüst nyár – LGT Tribute zenekar és több vas megyei formáció. A legkisebbeket többek közt a Hahó Együttes, a Bóbita zenekar, a Zabszalma, a Kakaó zenekar, a Tarisznyások és a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia szórakoztatják.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki turisztikai menedzsment szervezet a helyi termelői piacot. A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat. 

A Történelmi Udvar résztvevői is csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Korok, történetek, ételek hívószavak köré épített tematikus helyszínen a Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrzői mutatja be az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait, és főzik meg egy-egy jellegzetes ételét.

14. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztiváló
Bükfürdő, július 17 – 21.

Részletek és pontos program: www.gyogybornapok.hu

A fesztiválra a GYSEV 50%-os utazási kedvezményt biztosít!

Több tucat hawaii bébipolipot lőttek az űrbe a kutatók

Az állatok jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson úszkálnak.

Ungár Péter: Azok ellen küzdjük, akik megosztanak minket, ne egymással!

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője arról ír, hogy ha a homofóbokat kioktatjuk és becsméreljük nem lesz kevesebb belőlük.

Tavaly nyáron hétszer is a rendőrség helikoptereivel repdesett Szijjártó Péter

Azt viszont nem akarják elárulni, mennyibe is kerültek a magyar adófizetőknek a külügyminiszter útjai.

Ugyan a szivárványos arénát nem engedte, de a logóját megváltoztatta az UEFA

Közben a szövetség kiáll amellett, hogy politikai tett lenne, ha engednének a petíciónak.

Lezárták a szombathelyi Romkert passzázst

Itt úgyse jutsz ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT!

Vasárnap kezdődik a Győri Reneszánsz és Barokk Hét programsorozata

A koncertekre és az előadásokra kell majd védettségi igazolvány.

A burgenlandiak is beoltathatják magukat hazánkban

Még magyar állampolgárnak sem kell hozzá lenniük.

Benzineskannák, festékes dobozok, ablakmosó - gyakorlatilag bármit beledobálnak a Gyöngyösbe

Egy, a hódok által kidöntött faág mutatta meg, milyen sok szemetet és veszélyes hulladékot dobálnak bele a patakba.

Kiírtotta a családját egy 20 éves férfi

Tettének oka egyelőre ismeretlen.

Fokozódik a hőség, délutánra akár 40 fok is lehet

Pénteken viszont hidegfront várható.

Átadták a soproni Lőver uszodát

14 milliárd forint kormányzati támogatásból húzták fel az új épületet.

van még itt cikk a témában:

Bükön rendezik az idei footgolf Eb-t

A szokottól eltérően egyéni versenyek is lesznek.

Egyelőre nem épül élménypark Bükfürdőn

Eredménytelen lett az “Élménypark Bükfürdő” címet viselő tender, pedig a projekt során roppant menő játékok épültek volna a gyermekek és a gyermek lelkű felnőttek számára.