Idén erre a műsorra gyógyborozhatunk Bükön

Jutányos Áron 2019-07-13 14:00:00
Rengeteg fellépővel és ezernyi programmal készülnek a szervezők a 14. gasztrofesztiválra.

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!


5 nap, 6 színpad, több, mint 50 koncert, családi és gyermekprogramok - idén 14. alkalommal lesz a megye fesztiválszékhelye Bükfürdő, középpontban hatnapos gasztronómiai és kulturális attrakciójával, a 14. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivállal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hat színpadon zenei- és gyermekprogramok várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit.

Idén immár 14. alkalommal rendezik meg a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivált július 17. és 21. között. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a KulturWellnessnek a legnagyobb szabású, legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon, egy kisebb gyermek színpadon, a Gasztro udvarhoz kapcsolódó ún. Gasztro színpadon, valamint egy új helyszínen, a " Bükfürdő Parkban" és a Gyógyfürdő területén felállított Fürdő színpadon zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár által megrendezésre kerülő fesztiválon, a hagyományőrzésen túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai kultúra is. Ezek közvetítése mellett, a minőségi szórakoztatást szem előtt tartva igyekszünk sokszínű programsorozatunkkal kedveskedni a helyi, és az idelátogató vendégeknek.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Ebben az évben azonban az eddigieknél is hangsúlyosabb szerepet kap a programban a gasztronómia.  Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki TDM szervezet a helyi termelői piacot. A programelem minőségi prezentálásához egy új helyszín felállításáról döntöttünk, ahol a fesztivál öt napján jeles meghívottak tartanak előadást, illetve mutatják be főzőtudományukat.

A programban bemutatják meg az intézmény értékőrző és értékteremtő tevékenységét valamint méltó módon járulnak hozzá a kulturális örökség ápolásához, ezáltal színesíteni a megye és a régió kulturális kínálatát a turisztikai főszezonban. A szervezők bíznak abban, hogy kínálatukkal mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. Szeretettel várnak mindenkit a rendezvényen és élményekben gazdag időtöltést, kellemes szórakozást kívánnak!

A nagyszínpadokon fellép többek között a Budapest Bár, az Ivan & The Parazol, a Firkin, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Karthago, a TNT, az Irigy Hónaljmirigy, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a PASO, az Intim Torna Illegál, a Margaret Island és még sokan mások. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Bükfürdő Park vendége lesz többek között Petruska András, Takáts Eszter, az Ezüst nyár – LGT Tribute zenekar és több vas megyei formáció. A legkisebbeket többek közt a Hahó Együttes, a Bóbita zenekar, a Zabszalma, a Kakaó zenekar, a Tarisznyások és a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia szórakoztatják.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki turisztikai menedzsment szervezet a helyi termelői piacot. A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat. 

A Történelmi Udvar résztvevői is csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Korok, történetek, ételek hívószavak köré épített tematikus helyszínen a Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrzői mutatja be az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait, és főzik meg egy-egy jellegzetes ételét.

14. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztiváló
Bükfürdő, július 17 – 21.

Részletek és pontos program: www.gyogybornapok.hu

A fesztiválra a GYSEV 50%-os utazási kedvezményt biztosít!

Csaknem hétezer fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 156 beteg

6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a Koronavirus.gov.hu-n.

Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat

Az ország nyugati részén hosszabb időre kisüthet a nap. A Dunántúlon az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik.

A magyar kormány korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Egy hét múlva dönthetnek arról, hogyan tovább.

Nemény András: Az advent lényege leginkább belül van

Szombathely polgármestere szerint a város egy erős közösség.

A legkisebb szám a 38-as volt a mai ötöslottó sorsoláson

Aki születésnapokkal játszik, annak veszett fejsze nyele volt a hét.

Meggyújtották a szombathelyi adventi koszorú első gyertyáját

Idén a vírushelyzet miatt nagyobb rendezvény nélkül tartották meg az eseményt.

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

van még itt cikk a témában:

200 millió forintból újabb 20 hektárral bővítették a büki iparterületet

Az iparterület új, állateledelgyár mögötti részére elsőként a Nestlé Purina üzem bővítése költözik be.

50 milliárdos beruházás vette kezdetét Bükön

A Nestlé alapkőletételi ünnepségén Szíjjártó Péter mondott beszédet.

Bük az egyik legnépszerűbb őszi útícél

Zalakaros, Gyula és Eger a top hazai desztinációk.