Idén erre a műsorra gyógyborozhatunk Bükön

Jutányos Áron 2019-07-13 14:00:00
Rengeteg fellépővel és ezernyi programmal készülnek a szervezők a 14. gasztrofesztiválra.

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!


5 nap, 6 színpad, több, mint 50 koncert, családi és gyermekprogramok - idén 14. alkalommal lesz a megye fesztiválszékhelye Bükfürdő, középpontban hatnapos gasztronómiai és kulturális attrakciójával, a 14. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivállal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hat színpadon zenei- és gyermekprogramok várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit.

Idén immár 14. alkalommal rendezik meg a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivált július 17. és 21. között. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a KulturWellnessnek a legnagyobb szabású, legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon, egy kisebb gyermek színpadon, a Gasztro udvarhoz kapcsolódó ún. Gasztro színpadon, valamint egy új helyszínen, a " Bükfürdő Parkban" és a Gyógyfürdő területén felállított Fürdő színpadon zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár által megrendezésre kerülő fesztiválon, a hagyományőrzésen túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai kultúra is. Ezek közvetítése mellett, a minőségi szórakoztatást szem előtt tartva igyekszünk sokszínű programsorozatunkkal kedveskedni a helyi, és az idelátogató vendégeknek.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Ebben az évben azonban az eddigieknél is hangsúlyosabb szerepet kap a programban a gasztronómia.  Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki TDM szervezet a helyi termelői piacot. A programelem minőségi prezentálásához egy új helyszín felállításáról döntöttünk, ahol a fesztivál öt napján jeles meghívottak tartanak előadást, illetve mutatják be főzőtudományukat.

A programban bemutatják meg az intézmény értékőrző és értékteremtő tevékenységét valamint méltó módon járulnak hozzá a kulturális örökség ápolásához, ezáltal színesíteni a megye és a régió kulturális kínálatát a turisztikai főszezonban. A szervezők bíznak abban, hogy kínálatukkal mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. Szeretettel várnak mindenkit a rendezvényen és élményekben gazdag időtöltést, kellemes szórakozást kívánnak!

A nagyszínpadokon fellép többek között a Budapest Bár, az Ivan & The Parazol, a Firkin, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Karthago, a TNT, az Irigy Hónaljmirigy, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a PASO, az Intim Torna Illegál, a Margaret Island és még sokan mások. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Bükfürdő Park vendége lesz többek között Petruska András, Takáts Eszter, az Ezüst nyár – LGT Tribute zenekar és több vas megyei formáció. A legkisebbeket többek közt a Hahó Együttes, a Bóbita zenekar, a Zabszalma, a Kakaó zenekar, a Tarisznyások és a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia szórakoztatják.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki turisztikai menedzsment szervezet a helyi termelői piacot. A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat. 

A Történelmi Udvar résztvevői is csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Korok, történetek, ételek hívószavak köré épített tematikus helyszínen a Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrzői mutatja be az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait, és főzik meg egy-egy jellegzetes ételét.

14. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztiváló
Bükfürdő, július 17 – 21.

Részletek és pontos program: www.gyogybornapok.hu

A fesztiválra a GYSEV 50%-os utazási kedvezményt biztosít!

 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.