136 férfit erőszakolt meg, életfogytiglanra ítélték

Székely Zoárd 2020-01-07 17:53:00
Nagy-Britannia történetének legádázabb szexuális ragadozójának nevezik a manchesteri férfit.

Legalább 30 évet börtönben kell töltenie, de utána sem helyezhető szabadlábra Reynhard Sinaga, aki a sajtótól 'a manchesteri rém' elnevezést kapta. A 36 éves indonéz állampolgár manchesteri klubokban ismerkedett meg áldozataival, majd felcsalta őket a szórakozónegyed közvetlen közelében lévő lakására, ahol bedrogozta és megerőszakolta őket, közben pedig videófelvételt készített az aktusokról. A vád szerint 136 húsz év körüli férfi lehetett nemi erőszak áldozata, további 23 szintén szexuális bántalmazásban részesült, a tényleges áldozatok száma pedig meghaladhatja a 190-et. 


Az elkövetőt, aki eddig a University of Leeds doktorandusza volt, a mintegy tíz éven át zajló bűncselekmény-sorozat ügyében négy különböző büntetőeljárás keretében találták bűnösnek, ám a kiléte eddig ismeretlen volt: a sajtót most először engedték be a tárgyalóterembe. Az ügyben illetékes manchesteri bíróság szerint a 2007 óta Nagy-Britanniában élő Reynhard Sinaga kora hajnalban ittas, fiatal férfiakat keresett az utcákon, akiknek alkoholt vagy szállást ígért. Az így magához csalt áldozatait elkábította, és amíg eszméletlenek voltak, megerőszakolta őket, tettét pedig mobiltelefonján rögzítette. A bíróság szerint Sinaga számára jelentőséggel bírt, hogy áldozatai heteroszexuálisak legyenek.

A bűnlajstromát azért sikerült részletesen feltárni, mert klasszikus „trófeagyűjtő” volt: az erőszakos aktusokat mobiltelefonján rögzítette, a felvételeket és az ellopott tárcákat, órákat megőrizte. Rengeteg áldozat személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, sokan ugyanis nem vették észre, vagy – ami valószínűbb – szégyellték a történteket, és nem tettek feljelentést.

A Scotland Yard szerint Sinaga a folyékony ecstasyként ismert GHB-t használhatta áldozatai elkábítására, és az ügyészség a legtöbb áldozatot szedő szexuális bűnözőként valószínűsíti. Akkor lepleződött le, amikor egy áldozata az erőszakos aktus közben váratlanul magához tért, kitépte a kezéből a telefonját, és azonnal a rendőrségre sietett.

Sinaga azzal védekezett a bíróságon, hogy a másik férfi csak egy szexuális fantáziáját segített kiélni, halottat játszva a nemi aktus közben. Az ügyészség nevetségesnek nevezte ezt, mivel a telefonjával készített felvételeken hallható volt, ahogy áldozata horkol. A rendőrség 250 DVD-t és 300 ezer felvételt foglalt le Sinaga különböző adathordozó eszközein. (BBC/MTI)

Szólj hozzá!

Operatív törzs: Tegnap 2 ember sem tartotta be a kutyasétáltatáshoz előírt 500 méteres szabályt

A siket és nagyothalló embernek pedig nehézséget okozhat a maszkhasználat, ugyanis a jeleléssel történő kommunikációnak a szájról olvasás is része. A hatóság szerint a rendőri ellenőrzés minden esetben méltányos lesz.

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

van még itt cikk a témában:

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Arra kérik a Netflixet, jelezzék a részek előtt, hogy A Korona csupán fikció

A brit kulturális miniszter aggódik, hogy sokan azt hihetik, dokumentumfilmet néznek.

Nagy-Britanniában 2030-tól megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését

Nagy-Britanniában az eddig tervezettnél tíz évvel előbb, már 2030-ban megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését.