12 év után újra Tíztánc Bajnokságot rendeznek Szombathelyen

Varga Mátyás 2020-02-12 16:07:00
Idén először kerekesszékes indulók is lesznek a versenyen.

Jövő héten szombaton, vagyis február 22-én Szombathelyen rendezik meg a Tíztánc Magyar Bajnokságot. Ezzel kapcsolatban Horváth Soma elmondta, hogy 12 év után a magyar táncélet újra a városra fog figyelni. A rendezvény azért is különleges, mert vele indul az idei versenytáncos szezon. A bajnokság megrendezését ezúttal pályázat során lehetett megnyerni.

A korábbi események házigazdája, a Lorigo Táncsport Egyesület vezetői, vagyis Faludiné Lovas Henriette és Gombás Endre keresték fel a városvezetést a pályázattal. Mivel Horváth szerint a szombathelyi kulturális és sportélet egyik alappillére a tánc, az önkormányzat 2 millióval támogatta a rendezvényt. De a bajnokság azért is fontos, mert több szombathelyi kötődésű páros is indul a megmérettetésen.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTASZ) elnöke többek között elmesélte, hogy egy helyi kötődésű páros képviseli az országot, a riói senior I-es tíztánc világbajnokságon. Az MTASZ életében fontos, hogy a harmadik szakágukat is támogassák, ami a hip hop és a különböz divattáncokat, a slasát és a breaktáncot jelenti.

Zsámboki bízik abban, hogy a következő években az összes szombathelyi tánccal foglalkozó versenyző megjelenik a szakszervezet versenyein. Végül megtudtuk, hogy 2019-ben a Lorigo TSE nyerte a legjobb itthon rendezett magyar verseny lebonyolításáért járó elismerést, mégpedig az 54. Savaria Táncverseny lebonyolításáért.

Faludiné Lovas Henriettétől megtudtuk, hogy hatalmas dolog az egyesület életében, hogy újra magyar bajnokságot rendezhetnek. A 2009-es évtől az MTASZ rendezte meg a tíztánc, a latin, valamint a standard táncok világbajnokságait. Azonban idén pályázat útján a Lorigo szervezi a versenyt, ezért nagyon megköszönte a város támogatását. Amikor Gombás Endrével 15 éve megalapították a Lorigo Táncegyesületet, az volt a céljuk, hogy eredményes tíztáncosokat neveljenek.

Ez a műfaj azért is nehéz, mert a versenyzőknek mind a két táncnemben egyformán helyt kell állniuk, és kimagasló eredményt kell produkálni. A jövő heti versenyen 7 helyi kötődésű párosnak lehet majd szurkolni, és úgy gondolja, hogy van esély a dobogóra és a győzelemre is egy-egy kategóriában. Az idei rendezvény különlegessége, hogy 5 kerekesszékes induló is lesz freestyle és szóló kategóriában. A bajnokság délelőtt 9-10 óra körül az utánpótlás bajnokságával kezdődik, majd 2 órától elődöntők, öt órától kezdődnek a középdöntők és a döntők.  
 

Szólj hozzá!

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Ezt a színház új igazgatója, Rudolf Péter mondta el egy interjúban.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.

Kigyulladt egy szombathelyi csarnok plazmavágójának egy része

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Fél nap alatt 21 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Az egyik sofőr 50 helyett 106-tal száguldott.

Eldőlt Griezmann sorsa a Barcánál

Az utóbbi időben arról lehetett hallani, hogy a vezetőedző és a klubelnök sem elégedett vele.

Jude Law játssza Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

A Peter Pan & Wendy című produkció a stúdió 1953-ban készült rajzfilmje nyomán születik élő szereplőkkel.

Megnyílt az Ady-domb melletti játszótér és a kutyafuttató

A Vásárcsarnok felújítása alatt az ideiglenes sátor állt itt, most megújult a környék.

Akkora denevért fotóztak a Fülöp-szigeteken, aminek ember méretű a fesztávja

Rémálomba illő fénykép járja a köröket az interneten.

Apró élőlények lehettek a dinoszauruszok ősei

Bár a dinoszauruszokat általában hatalmas állatoknak tartják, egy kutatás újabb bizonyítékkal szolgál arról, hogy egészen apró lényekként kezdhették.

Melyik legyen a 2021-es év madara?

Még csak egy pár napja léptünk 2020 második felébe, de már a jövő év madarán gondolkodhatunk.

van még itt cikk a témában:

Jó kalapból várja a BL-sorosolást a Falco

A tavalyi nagy menetelés sokat javított a szombathelyiek pozícióján.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.