12 év fegyházat kapott előkészítő ülésen a kámi lövöldöző

Farkas Bazsi 2019-09-27 10:53:00
10 évre a közügyektől is eltiltották.

Tavaly írtunk róla, hogy a 8-as főút melletti erdős területen többször is rálőttek egy bútor- és dísztárgykészítő 62 éves vállalkozóra. A vállalkozón később életmentő műtétet kellett végrehajtani

Most előkészítő ülésen tárgyalták a lövöldöző ügyét, akit egyébként szeptemberben egy munkásokat szállító kisbuszon fogtak el.

A bíróság tájékoztatása szerint N.R. vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül 12 év szabadságvesztésre (fegyház), mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte előkészítő ülésen, jogerősen. 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a büntetlen előéletű vádlott 2016-ban ismerte meg a sértettet és kifigyelte, hogy a vádlott mindig sok pénzt tart magánál. A vádlott 2017 elején megharagudott a sértettre egy agancsokkal kapcsolatos adásvétel miatt, majd elhatározta, hogy üzletkötés ígéretével a sértettet olyan helyre csalja el, ahol el tudja venni a pénzét. A vádlott ennek érdekében 2017 végén az interneten vásárolt egy kispuskát hangtompítóval, lőszerekkel és vett hozzá egy távcsövet is.

A vádlott 2018. szeptember 10-én egy kavicsbányához hívta a sértettet azzal a szándékkal, hogy elrejtőzve a helyszínre érkező sértettet lelövi és a nála lévő pénzt elveszi. Egy faággal jelölte meg a találkozási helyet annak érdekében, hogy a sértett ott álljon meg a tervezett lövések leadása érdekében. Amikor a sértett a feleségével megérkezett a helyszínre és kiszállt a kocsijából, a vádlott a rejtekhelyéről három célzott lövést adott le rá. A lövések a sértett fejét, arcának jobb oldalát, jobb válltájékát és jobb felkarcsontját érték. A vádlott további négy lövést adott le az autó utasterére, amelyben a sértett felesége a jobb első ülésen tartózkodott. Az autóra leadott lövések hatására a csomagtartó és a jobb hátsó ajtó ablaka betörött. Az autó jobb első ülésének fejtámláján egy lövedék áthaladt. A sértett felesége a férjét ért lövések hangjára az ülésen lecsúszott, ezért őt a gépkocsira leadott célzott lövések nem érték el, de azok akár halálos eredmény létrehozására is alkalmasak lehettek volna. A sértettek el tudtak menekülni a helyszíntől gépkocsijukkal, a vádlott pedig elrejtette a helyszíntől távolabb a puskát.

A sértett 8 napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, reális lehetősége volt a halálos eredmény bekövetkezésének is. A halálos eredmény elmaradásának oka csak a gyors, szakszerű orvosi ellátás volt. 

Az előkészítő ülés a vádemelés után a tárgyalás előkészítése érdekében tartott nyilvános ülés, amelyen

  • a vádlott és a védő a tárgyalást megelőzően kifejtheti a váddal kapcsolatos álláspontját, és
  • közreműködhet a büntetőeljárás további menetének alakításában.
  • Fontos, hogy az előkészítő ülést a vádirat kézbesítésétől számított három hónapon belül kell megtartani.
  • Ha pedig a vádlott beismeri a vád tárgyává tett bűncselekményt és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság általi elfogadás esetén nincs tárgyalás: a bíróság már az eljárás ezen szakaszában is meghozhatja az ítéletet.



 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”