11 éve ígérték meg a szombathelyi Deák Ferenc utca lakóinak, hogy lesz járdájuk, parkolójuk és még játszóterük is, azóta semmi sem történt

Farkas Bazsi 2021-06-26 17:04:00
2016-ban a tervek is elkészültek. Hogy miért nem valósult meg, arról hiába kérdeztük a körzet képviselőjét, Takátsné Tenki Máriát.

Olvasónk keresett meg minket azzal, hogy a szombathelyi Deák Ferenc utca 76-os lépcsőházai körül áldatlan állapotok uralkodnak. Ezek a A, B, C, D jelű társasházak egykor katona lakásoknak épültek, azonban lassan 30 éve már teljesen civilek lakják. A terület pedig, bár kerítéssel van elválasztva közterületnek minősülnek, így önkormányzati fenntartásban van.

A belvárostól alig párszáz méterre lévő területről beszélünk, azonban a tömbök között még csak járda sincsen. 

Olvasónk elmondása szerint már 2010-ben a választások előtt azzal kampányolt itt az azóta is a közgyűlésben ülő Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP), hogy rendberakják a területet.

A lakók aszfaltos utakat szeretnének, járdát, kijelölt és leaszfaltozott parkolókat és játszóteret, de ebből eddig semmi sem valósult meg.

Megkerestük a szombathelyi városházát, hogy hol tart most a terület rendezése.

A városházától kapott válaszból az derül ki, hogy a tömbbelsőre vonatkozó engedélyes terveket 2016-ban elkészítették, ám a kivitelezésnek azóta sem álltak neki. A válasz arra is kitért, hogy erre a területre játszótér tervezése nem történt.

Bő két hete írtam emailt a körzet képviselőjének, Takátsné Tenki Máriának, akitől azt kérdeztem meg, hogy miért nem készült el ez az ígért beruházás?

Emailemben arra is újra rákérdeztem, hogy vissza helyezik-e a Gyöngyös-parti sétányra az onnan leszerelt padokat

Választ nem kaptam.

A fideszes többségű szombathelyi városvezetés 9 éve alatt, többek között 900 millió forintot költöttek el a Berzsenyi tér átépítésére. Ezzel egy térkő sivatagot hoztak létre, ráadásul a parkolók is megszűntek a Megyeháza előtt. Miközben úgy tűnik, hogy komoly adóssága volt a lakosság mindennapi életének konfortosabbá tételében, ők inkább látványberuházásra költötték el a város pénzét. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.