10 évvel visszamentünk a múltba, már megint egy Alkonyat-könyv ül a sikerlisták trónján

Fehér Buda 2020-08-14 11:20:17
Ennek örömére a sorozat írója gyorsan be is jelentett még két kötetet.

2010 óta nem láttunk olyat, hogy Stephenie Meyer neve megjelent volna a könyeladási listák csúcsán. Az írónő 2005-ben robbant be a köztudatba, amikor a világra eresztette az Alkonyat című könyvét. A regény hatalmas siker lett, még három kötet és egy kisregény is megjelent a sorozatban. Meyer azonban egy időben azt tervezte, hogy a másik főszereplő szemszögéből is elmeséli majd az első könyv cselekményeit, ezen a könyvön már 2008-ban is dolgozott, ám egy barátja feltöltötte az első kéziratot az internetre. Ettől Meyer úgy kiakadt, hogy hosszú időre jegelte a projektet.

A hatalmas siker azonban nem tett jót Meyer lelki világának, az írónő 2010 után azt mondta, többet nem szeretne visszatérni az Alkonyat-könyvek világába, mert már nem érzi jól magát bennük. Ennek ellenére 2015-ben, az eredeti megjelenés 10. évfordulójára kiadta az Alkonyat egy olyan változatát, amiben a feje tetejére állította a szereplők nemeit, mert sokszor megkapta azt a kritikát, hogy a sztori csak azért működött, mert a főszereplő nő volt. 

Meyer végül idén tavasszal jelentette be, hogy a korábbi nyilatkozatai ellenére leporolta a 2008-as projektet, így a rajongók végre a kezükbe vehették a Midnight Sun-t. A hibernációból előbújó fanok pedig rendesen felzabálták a könyvet, ami egyszerre a sikerlisták első helyére tornászta fel magát. Angliában például három nap alatt 62 ezer darabot adtak el a kötetből, ami ugyan kevesebb, mint a 2010-es kisregény közel 90 ezres nyitánya, de ennyi is elég volt a sikerhez. 

A rajongóknak egyelőre, úgy tűnik, bejön a régi-új sztori, a kritikusoknak viszont annyira már nem, szinte minden kritikában azt kifogásolják a szakértők, hogy a könyv túl hosszú lett, ezért a történet néha csigalassúsággal halad. Ezen valószínűleg az sem segít, hogy egy olyan történetről van szó, aminek mindenki ismerheti már a végét. 

A sikert meglovagolva Meyer pedig bejelentette, hogy két további könyvön is dolgozik, amik szintén az Alkonyat-világában foglalnak helyet. Az írónő szerint a sztori már körvonalazódott a fejében, sőt, egy fejezettel már el is készült, de azt nem volt hajlandó elárulni, mikor érkezhetnek a folytatások, de még azt sem, hogy régi, vagy új szereplőkkel ismerkedhetnek-e majd meg az olvasók. Annyi azonban biztos, hogy nem mostanában kerülnek a boltok polcaira ezek a kötetek, Meyer ugyanis arról nyilatkozott, hogy egyelőre valami újat szeretne kiadni, csak ezután térne vissza a vámpírokhoz.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Reggeli fagyra derű jön kedden

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű.

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.

Szabadlábra került Fekete Dávid győri énekes

A vádirat szerint 279 millió 574 ezer 213 forint kárt okozott.

Mely csillagjegyeknek megy a legkönnyebben az újrakezdés?

Az élet olykor nagyon kegyetlen, hisz mindenkivel előfordul, hogy hiába küzdött valamiért teljes erőbedobással, mégis hoppon maradt a végén. A csalódásokat megélni, feldolgozni nem egyszerű, a padlóról felállni és újrakezdeni pedig még nehezebb.

Balhé volt a vasi böllérversenyen

Egy ittas férfi lefejelt egy másikat.