Kikapott az Egis Körmend a Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntőjében

Vágvölgyi Bálint 2019-09-14 22:09:00
Címvédés.

Szombaton este rendezték a 14. Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntőjét a Rethymno Cretan Kings és az Egis Körmend együttesei között. A görögök kezdték jobban a meccset, két és fél perc után jött is a hazai időkérés, mert 0-9 állt a táblán. Pedig a tábor alaposan bekezdett a B-középben, buzdításban nem volt hiány - írja a körmendi klub hivatalos oldala. Edwards büntetőből szerezte az első körmendi pontokat, viszont négy perc után már három hibája volt. Robogtak a vendégek, 6-22-nél már kellemetlen volt a táblára nézni. Keller és Kastrati pontjaival sikerült kicsit kozmetikázni. 14-24-nél ért véget az első tíz perc.

Taylor húzott be elementáris erővel egy lepattanót, Keller is betalált. Többet hibáztak a „krétai királyok”, még hangosabb lett a szurkolás a csarnokban. Edwards kettese után már csak négy volt a hátránya. Összekapta magát az MTE, nagyot küzdöttek a fiúk, aki öt percig nem kaptak kosarat. Igaz, utána többet is gyorsan. Tíz lett a mínusz kettőből. A gyűrű a vendégekkel volt, több bizonytalan dobásuk is befelé esett, de megérdemelt volt a vezetésük. A félidőben 25-41 volt az állás.

Ferencz triplájával nyitott a Körmend a nagyszünet után, de aztán görög kosarak jöttek. Hat perc után ugyanannyi volt a hátránya a hazaiaknak, mint a nagyszünetben. (35-52) Ráadásul Edwards megkapta a negyedik hibáját is. Sok hibával játszottak a piros-feketék, nem látszott, hogy benne lenne a fordítás a meccsben. 15 pontos hátránnyal várhattuk az utolsó negyedet. (42-57)

Az utolsó tíz percben néha úgy érezhették a hazai szimpatizánsok, hogy lehet még izgalmas a kupa sorsa, de mindig jött egy vendégkosár. Egyszerűen jobb volt a Cretan Kings, Frankamp például két gyors triplával hűtötte a kedélyeket, húsz fölé tornászva a különbséget. Egy huszáros hajrával sikerült innen szépítenie a Körmendnek, de a tornát a két nap egyértelműen legjobb csapata nyerte meg.

Egis Körmend – Rethymno Cretan Kings 66-76

Szólj hozzá!

Hétfőtől előjegyzés alapján a szombathelyi orvosi rendelőkben lesz vérvétel

A vérvételi helyek kizárólag szombathelyi háziorvos által kiállított beutalóval rendelkező betegeket látják el; szakorvosi beutalóval rendelkezők vérvételre a Kórházban jelentkezzenek.

Kenéz Csaba az Egis Körmend második ajánlatára már nem mondhatott nemet

Először az U20-as csapatban válna alapemberré a 17 éves kosaras.

Könnyen előfordulhat, hogy a jövőben űrillatú parfümmel fújkáljuk magunkat

Fogadjunk, hogy eddig nem is gondolkodtatok azon, hogy milyen szaga, vagy éppenséggel illata lehet az űrnek!

A vízi- és horgászturizmust fejlesztették az Alsó-Szigetközben

Területrehabilitációval, eszközbeszerzéssel és programok kialakításával fejlesztették a vízi- és horgászturizmust az Alsó-Szigetköz három településén.

Két újabb áldozata van a koronavírusnak

Tíz fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Hetvenmillió éves óriáshal kövületét fedezték fel Argentínában

A Patagóniában talált ragadozóhal több mint hat méter hosszú lehetett.

Mellbimbót villantott Tóth Andi

Egy hete még eltakarta, de ma már nem fél megmutatni őket!

Körözött férfit fogtak Sárváron

A rendőrök a férfit a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Ma sem kell kabátot felvennünk

Meleg nyári napra számíthatunk.

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Ezt a színház új igazgatója, Rudolf Péter mondta el egy interjúban.

van még itt cikk a témában: