Ma kezdődik a tanárát megkéselő diák pere a Győri Törvényszéken

Papp László Tamás 2020-09-07 06:34:00
A 18 éves gyanúsítottat előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

Késelés történt a győri Jedlik Ányos Szakgimnáziumban – írtuk még tavaly decemberben. Akkor úgy értesültünk, hogy a konfliktust az váltotta ki, hogy egy diák rossz jegyet kapott, ezért támadt rá tanárára, és többször is megszúrta késsel.

A diák pere ma kezdődik.

A Győri Törvényszék tárgyalási jegyzékében ismertetett vádirat szerint a vádlott az egyik győri iskola 10. osztályának 18 éves tanulója. A sértett pedig a vádlott osztályfőnöke, aki matematikát és fizikát  tanított. A diák jó tanuló volt, önmagával szemben maximalista. 2019 decemberében a tanítási nap második órájában a matematikadolgozatára hármast kapott, amit igazságtalannak tartott, s ez felzaklatta. Nem volt elfogadható számára, hogy egy fontos tantárgyból hármas osztályzatot kapjon, teljesítménykényszere pedig szorongáshoz vezetett – fogalmaz a vádirat. 

Elővette a táskájából a zsebkését, a pengéjét kinyitotta, és néhány osztálytársa előtt kijelentette, hogy a tanárnőt le fogja szúrni. Kijelentését az osztálytársai nem vették komolyan, mivel már máskor is elhangzott ilyen.

A harmadik és negyedik óra angol volt, amelyen a szaktanár megengedte a diákoknak, hogy az óra végén készüljenek az ötödik órára, fizikára, ahol szintén dolgozat volt várható. A diák a felkészülés helyett zenét hallgatott és kijelentette osztálytársainak, hogy azért nem tanul, mert nem lesz dolgozat. Ugyanis elhatározta, hogy tanárát a fizikaórán leszúrja. Tisztában volt vele, hogy tettéért felelősségre fogják vonni, ezért még az angolórán az egyik osztálytársának ajándékozta a fülhallgatóját, mert neki már nem lesz szüksége rá.

A fizikaóra elején odaszólt padtársának: „Megvan a terv.” 12 óra körüli azt színlelve, hogy a füzetében mutatni kíván valamit, kiment a tanári asztalnál álló osztályfőnökéhez. Átadta a füzetét, a tanár pedig olvasni kezdte az oda írottakat. A diák ezt kihasználva a háta mögé került, elővette és kinyitotta a zsebkését, mellyel hátba szúrta a tanárát, aki felsikoltott, a földre rogyott, a diák pedig mellé guggolt és a zsebkéssel kétszer a földön fekvő tanár nyakát, illetve a mellkasát célba véve szúrt.

Mivel a pedagógus védekezésként mindkét karját az arca, illetve felsőteste elé tartotta, a szúrások a karjait érték el. Végül a vádlott egyik osztálytársa sietett a sértett segítségére, akihez mentőt hívtak. Mint arról korábban beszámoltunk: a diák idén januárban levélben kért bocsánatot tanárától és osztálytársaitól. A fiú ügyvédje szerint orvosi szakvéleménytől függ, hogy börtönbüntetés vár a fiúra, vagy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben szorul kezelésre.

Szólj hozzá!

Végleg bezárt a Posta, eladó a szombathelyi Március 15. téri helyiség

95 négyzetméter, 30 és fél millió forint a kikiáltási ára.

Már nem rezidensek ügyelnek a győri kórházban

130-nál több háziorvos jelentkezett az ügyeletre a megyében.

A tizedikről zuhant egy nő a mélybe a győri Szent Imre úton

Az esettel kapcsolatosan felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Kávé és pirítós ízű IPA

Nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei.

A szombathelyi önkormányzat felkéri a kormányt, hogy országos szinten kerüljön megvizsgálásra a favédelmi terv bevezetése

A mai közgyűlés szigorította a növények kivágásának lehetőségét az önkormányzat.

Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Állandó kiállítása nyílik Szombathelyen a Kossuth-díjas Geszler Máriának

Szeptembertől a Képtárban lehet majd látogatni a tárlatot.

Így tartanak nyitva tavasszal és ősszel a győri hulladékudvarok

A Reptéri úti hulladékudvar technikai okok miatt zárva van.

A MÁV applikációban átmetileg nem lehet jegyet váltani

A szokottnál tovább, akár 20-30 percig is eltarthat, amíg a jegy megérkezik a vásárlóhoz.

Halász Bence olyan eredményt szeretne a hazai vb-n, amire minden magyar büszke lehet

A szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője térde is egyre jobb állapotban van.

Szigorúan ellenőrzi a szombathelyi közterület-felügyelet a Brenner-villa melletti parkolókat

Van, ahol szabályosan lehet parkoló, van ahol tilos. Zöldterületen hagyott autóért akár 200 ezer forint bírságot is kiszabhatnak.

Facebook-poszt miatt tört ki a cicaharc Borsi Róbert és Balla Jenő között

A keddi közgyűlésen Borsi fegyelmi eljárás megindításával fenyegette a független képviselőt: plágium miatt.

LMP: az akkumulátorgyárak sem mehetnek szembe az emberek érdekeivel

Keresztes László Lóránt résztvevő iparági befektetőkhöz szólva kijelentette: végleg elveszítik az emberek bizalmát, ha nem jelennek meg egy közmeghallgatáson.

Veszélybe került a kőszegi Kálvária templom felújítása

Szinte beszerezhetetlen alapanyagot loptak el a helyszínről.