Fotó: Egis Körmend Facebook

A pécsi vereség tapasztalatait kellene most átfordítani

Farkas Bazsi
2018. október 16. kedd, 08:15
Ma kezdi a körmendi kosárcsapat az Alpok Adria Kupát.

Ma este 20:15-kor a Graz otthonában kezdi meg az Alpok Adria Kupát az Egis Körmend férfi kosárlabda csapata. A két együttes a nyáron játszott egymással, a Göcsej Kupán, akkor 86-57-re a körmendiek gyertek. 

- Az Alpok Adria Kupa ugyanúgy fontos a számunkra, mint a magyar bajnokság, vagy mint a Magyar Kupa - kezdte Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője a csapat weblapjának. Olyan messzire szeretnénk eljutni ebben a sorozatban, amennyire csak lehet. Mindenképpen tovább, mint az előző évben, amikor a végső győztes állította meg a csapatunkat. Ezzel együtt ugyanannyira fontos számunkra, hogy ebben a sorozatban több időt adjunk a saját nevelésű tehetségeinknek, a fiataloknak, amennyire csak lehet. Szem előtt kell tartanunk a végső célt, de ezt is, hogy őket segítsük a tapasztalatszerzéshez, fejlődési lehetőséghez. Erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, mint a többi magyar bajnoki ellenfél ellen.

A Graz nagyon veszélyes csapat, amelyben van három amerikai és egy szerb idegenlégiós, a vezetőedzőjük nagyon tapasztalt szakember, aki Magyarországon is dolgozott már. Persze nem azt mondom, hogy jobb csapat a Graz mint a miénk, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy hogyan fogunk játszani ellenük. A legutóbbi, pécsi vereségünk tapasztalatait a magunk javára kell fordítanunk holnap, hogy újra győzni tudjunk. Mindezt úgy, hogy a fiataljainkról se feledkezzünk meg - zárta szavait a szakember. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás