A karantén idején sem tétlenkedik a szombathelyi gyökerű Elefánt zenekar, új klippel jelentkeztek

Vágvölgyi Bálint 2020-05-11 12:19:00
Sokáig vártalak.

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. A tavaly szeptemberben megjelent EL lemezen szereplő Sokáig vártalak című dalhoz a gyönyörű képeket Csepeli Eszter rendezővel vették fel még az év elején, a vágás pedig a zenekar billentyűsének, Kovács Zoltánnak a munkája.

“Nemrég újraolvastam Mildi meséit, Claudiával pedig régóta akartam együtt dolgozni és valahogy összekapcsolódott bennem a számot hallgatva: fák, lány, repülés,mindez abszurdan misztikus hangulatban.Zemplént és a Mátrát is jól ismertem, decemberben előre kinéztem a forgatási helyszíneket és azon izgultunk, hogy megmaradjon a hideg a zúzmara miatt. A forgatás fárasztó volt, de csodálatos emlék, hogy sikerült minden nehézségen felülemelkedni.” - emlékezett vissza Csepeli Eszter a klipkészítésre.

„Csodálatos volt a forgatás napja. Egy kormányszervó-olajtartájból kipecázott kupakalkatrész a sötétben, majd napfelkelte a Börzsönyben. - mondta Kovács Zoltán - Olyat láttunk, amit még sosem. Délelőtt nyár volt, délutánra pedig a legzordabb télben találtuk magunkat. Kis híján lezuhant a forgatáshoz használt drón a propellerére fagyott zúzmara miatt. A nyersanyagot böngészve egyre élesebben kezdett kirajzolódni, hogy az ezer arcú erdő tökéletes teret ad a kusza érzelmekkel teli, kétségek közt bolyongó elmének. Elkeseredettség, várakozás, remény, a múlt fontossága... ezekkel kezdődött a jegyzetem a billentyűzet alatt.”

Elefánt - Sokáig vártalak (OFFICIAL VIDEO)

Elefánt - Sokáig vártalak Elefánt koncertek: https://www.facebook.com/pg/elefantof... © 2020 Launching Gagarin Records & Management Kedveljetek: https://www....

Az eredeti dal jelenleg 236 ezer megtekintésnél jár, és az arra kapott visszajelzések arról tanúskodnak, hogy sokak számára adja pontosan vissza egy fájdalmas szakítás hangulatát. A klipben megjelenő elhagyatott, csendes tájak remekül illeszkednek a dalhoz. A zenekar konkrét történet elmesélése helyett inkább a dal hallgatójára bízza annak eldöntését, hogy a klip egyetlen szereplője (Benkő Claudia), aki a kamerához hasonlóan szinte a táj felett suhan, az, aki túl sokáig várt valakire, vagy éppen ellenkezőleg: rá vártak túl sokáig.

Szendrői Csaba, a zenekar énekese a következő ajánlással indította útjára a videót: „csináltunk valamit, amiben semmi megbotránkoztató nincs, csak szép... ha minden igaz.”

kép: Elefánt Official

Szólj hozzá!

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.