A zöld ügyvédnő „áttöri a negyedik falat”

Farkas Bazsi 2022-08-17 07:59:15
Holnaptól elérhető Hulk unokatesójának sorozata a Disney+-on.

A magyarországi Disney+ bejelentette, hogy az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk: Attorney at Law) augusztus 18-ától Magyarországon is elérhetővé válik a Disney+ felületén. A Disney+-ra érkező új vígjátéksorozat főszereplője Tatiana Maslany, aki Amazont, azaz Jennifer Walters-t alakítja, egy emberfeletti jogi ügyekre specializálódott ügyvédet.

A Kat Coiro és Anu Valia által rendezett  Amazon: Ügyvéd Jennifer Walters, a 30-as éveiben járó egyedülálló ügyvédnő bonyolult életét követi nyomon, aki történetesen egy zöld, 180 centis, szupererős Hulk. A  vezető író Jessica Gao volt;  a sorozat kilenc epizódból áll, amelyben  számos MCU  (Marvel Cinematic Universe)-veteránt láthatunk – köztük van Mark Ruffalo mint Smart Hulk, Tim Roth mint Förtelem és Benedict Wong mint Wong.

Fotó: Disney+

„Azt szeretem a legjobban Jenben, azaz Amazonban, hogy ellentmondásos személyiség" – mondja Maslany, a karakter megszemélyesítője. „Teljesen munkamániás, közben mégis hatalmas szíve van. Van amikor imád, van, amikor egyenesen utál Amazon lenni. Ezekben az ellentmondásokban rengeteg szórakoztató feszültség rejlik, amivel játszani lehet."

Kat Coiro a sorozat hat epizódjának rendezője már régóta rajongott a smaragdzöld színű hősért. „Gyerekkoromban nagy She-Hulk-rajongó voltam" – mondja Coiro. „Egy képregénybolt közelében laktam, és ő egy igazán vagány női karakter volt, saját képregénnyel" –  teszi hozzá a rendező.

A Stan Lee és John Buscema által megalkotott karaktert 1980 február 10-én mutatták be a „The Savage She-Hulk" képregénysorozatban. Amazon 1982-ben a Bosszúállók tagja lett, majd 1984-től a Fantasztikus Négyes sorozatban is szerepelt. John Byrne író/rajzoló 1989-1994 között futó „ Sensational She-Hulk" képregénysorozatában a karaktert a rá jellemző humorral ruházta fel, aki „áttöri a negyedik falat”, amely az olvasókat, nézőket és a történetbeli hősöket választja el, vagyis She-Hulk „kiszól”, beszél a történetét követőkhöz.  

Fotó: Disney+

A szereplőgárda tagja még Ginger Gonzaga, Josh Segarra, Jameela Jamil, Jon Bass és Renée Elise Goldsberry. Az executive producerek Kevin Feige, Louis D'Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Kat Coiro és Jessica Gao. A co-executive producerek Wendy Jacobson és Jennifer Booth.

„A képregényekből ismert Amazon karakterében azt szerettem, hogy az igazságszolgáltatás és az igazságosabb társadalom megteremtése iránti szenvedélye miatt lett ügyvéd, ezt a tulajdonságot a sorozatban is beépítettük a személyiségébe" – mondta Wendy Jacobson, társproducer. „Az is megfogott, hogy a karakter képes oda-vissza változni Jennifer Waltersből Amazonná, valamint az a küzdelem, amin egy modern nő nap mint nap keresztülmegy. Megpróbál előrehaladni a karrierjében, miközben időt szakít a barátokra, a családra és a randizásra is. A humor nagy része ezekből az igazán életszerű és átélhető történetekből fakad, például egy kötelező családi vacsorából" – tette hozzá.

 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.