Fölényesen legyőzték a franciák a magyar kosárcsapatot

Papp László Tamás 2022-07-04 22:26:00
Hazai pályán nyert Franciaország.

Mint ismert, már a továbbjutás tudatában, így hangulatilag mindenképpen feldobódva, ám az utazár körülményeit tekintve bizonyára fáradtan érkezett Franciaországba a magyar válogatott. Az biztos, hogy egy nagyon motivált francia csapat várt a mieinkre, hiszen az előző körben egy ponttal kikaptak Montenegrótól

írja a bball1.hu portál.

A mieink vezethették az első támadást, Benke triplája jött le a gyűrűről, majd egy hazai és Vojvoda-hiba után végül az NBA-t is megjárt Poirier szerezte meg az első kosarat egy zsákolással (2-0). Keller egyenlített egy egykezes dobással, ám Albicy előbb egy hármast értékesített, majd egy gólpasszt is kiosztott (7-2). Egyelőre nem estek be a távoli kísérleteink, Somogyi révén így is sikerült szépíteni (7-4). Albicy továbbra is jól kosárlabdázott, az ő vezérletével jártak előrébb a franciák, de Benke is feliratkozott a pontszerzők közé egy betörést követően (9-6).

Kisebb gólcsendet követően növelni tudták az előnyüket a hazaiak, majd két büntető is érkezett tőlük (13-6). Somogyi szerzett labdát, de nem sikerült ziccert dobni belőle, viszont Jaiteh büntetői is lejöttek. Hopkins is csak egyet küldött a helyére a vonalról, másfél perc volt vissza a negyedből (13-7). Somogyi újra labdát csent, feljöttünk négyre, amit sikerült is megtartani az első tíz perc végéig. 15-11.

Labeyrie könnyű kosarával indult a második felvonás, majd Maledon távolija hullott a gyűrűbe (20-11). Egy szép akció végén Pongó révén meglett az első bedobott magyar hármas, kosárral tudtak válaszolni a franciák (22-14). Vojvoda is jól célzott a sarokból, ám Jaiteh egyelőre megállíthatatlannak bizonyult (24-17). Újabb gyorsindítást csináltak a kék-mezesek, Sztojan Ivkovics kénytelen volt időt kérni (26-17).

Vojvoda remek visszalépős trojkát küldött a helyére, ám a festékben nem találtuk az ellenszert a hazaiak fizikális játékára (28-20). Egy újabb gyorsindítást követően a találkozón először meglett a közte tíz is, Somogyi gyorsan válaszolni tudott, ráadásul egy támadóhibát is kiharcolt (30-22). Bár a gyűrűbe nem sikerült betalálni viszonylag hosszú percekig, ezúttal összeállt a védekezés, így nem nőtt a különbség a felek között, sőt, Hopkins távoliját követően időt kellett kérnie Franciaországnak (30-25). Allen Rosco egypontosai lejöttek, triplával büntetett a hazai csapat (33-25). Hopkins vétett sportszerűtlen hibát, megint elléptek kétszámjegyű különbséggel a franciák (39-25). Az utolsó támadást Magyarország vezethette a félidőben, de Perl ziccere lejött. 39-25.

A fordulás után mindkét oldalon jött egy-egy eladott labda, majd Benke ziccere jött le, M’Baye triplával büntetett (42-25). Tarpey is hozzátett kettőt, kezdett nyílni az olló a felek között, sőt, Maledon büntetőivel a húsz is meglett közte (46-25). Maledon elkapta a fonalat, már a tizenharmadik pontját szerezte és a második félidőben továbbra sem tudtunk pontot szerezni, míg a franciák már tizenötnél tartottak (54-25).

Tovább nyomtak a hazaiak, harminccal is elmentek (55-25). Filipovity közelijével szereztük meg az első kosarat a második félidőben, közel hat percet kellett rá várni, de azonnal válaszoltak a hazaiak. A játék képe nem változott a negyed végéig, a lényegi kérdések gyakorlatilag eldőltek. 68-27.

Sok hiba jellemezte a záró etap elejét, de a franciák magabiztos győzelme már nem forgott veszélyben, így eldőlt, hogy Magyarország 3 győzelemmel és 3 vereséggel zárta világbajnoki selejtező első körét. 81-40.

A továbbjutók viszik magukkal az összes eddig megszerzett eredményt, a mieink Litvániával (5-1), Csehországgal (3-3) és Bosznia-Hercegovinával (3-3) csapnak össze, míg Franciaország 5-1-gyel, Montenegró pedig 4-2-vel várhatja a következő felvonást. A hatfős csoportból a három legjobb jut ki a 2023-as világbajnokságra.

Franciaország – Magyarország 81-40 (15-11, 24-14, 29-2, 13-13)

Világbajnoki selejtező, E-csoport, 6. forduló
Mouilleron-Le- Captif, Vendespace
V.: Aunkrogers (lett), Suslov (észt), Fuska (szlovák)

Franciaország: Albicy 5/3, M'Baye 10/9, Lang 3/3, Okobo 2, Poirier 9. Cserék: Maledon 15/9, Outtara 6, Tarpey 5, Lacombe 4, Labeyrie 5, Jaiteh 13, Cornelie 4.

Magyarország: Somogyi 6, Vojvoda 7/6, Benke 2, Allen 2, Keller 2. Cserék: Pongó 6/6, Perl 7/3, Filipovity 2, Golomán 2, Hopkins 4/3, Lukács -, Szabó -.

Címlapkép: bb1.hu

 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.