Elképesztő hosszabbításos meccsen, utolsó másodperces kosárral jutott döntőbe a Falco

Vágvölgyi Bálint 2022-06-10 20:05:00
Perl Zoltán volt a hős.

Kőkemény védekezéssel kezdtek a felek, közel két percet kellett várni az első kosárra, Davis dobott egy hármast, Váradi könnyű pontokkal válaszolt (3-2). Somogyi távolijával már a vendégek jártak előrébb, Vojvoda szép egyéni akcióval tudott egyenlíteni (5-5). Keller kapott jó labdát, ám Vojvoda emberrel együtt is bedobta a maga tripláját, majd csinált egy 2+1-es akciót is, de a plusz egy kimaradt, Keller révén feljött egyre a Falco - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Vojvoda továbbra is tarthatatlan volt, már kilencnél járt hat perc alatt, ezt követően pedig újfent egy többperces gólcsend következett. Az utolsó percre sikerült belelendülnie a feleknek, egállal zárult az első tíz perc. 14-14.

Szép akcióval nyitotta a második etapot a Fehérvár, majd Szabó fejezett be egy gyorsindítást, jól kezdtét ezt a negyedet a hazaiak (18-14). Perl szerezte meg az első kosarát a meccsen, majd Davis büntetőzött pontosan (20-16). Hiába pihent több percet is, Vojvoda nem esett ki a ritmusból, újabb triplát dobott, majd Lukács értékesített egy büntetőt, kezdett ellépni az Alba, főleg, hogy Davis távolija is beakadt, időt kért Milos Konakov (27-18). Váradi tudott szépíteni és Keller is kosarat szerzett a gyűrű alól (27-22). Lukács ezúttal mindkét büntetőjét értékesítette, ám Benke 2+1-ese érkezett a túloldalon (29-25). Lukács a büntetői után egy triplát is a helyére küldött, nem tudott egyenlőre egyenlíteni a Falco, igaz, folyamatosan ott loholt a hazaiak nyakán (32-27). Továbbra is felváltva jöttek a kosarak mindkét oldalon, Perl faulttal együtt értékesített kosarával feljött négyre a Szombathely (36-32). Omenaka elképesztően magasra ment fel egy labdáért, kosár lett a jutalma, ám Barac hármasa beakadt a vasiaktól, ezzel pedig már csak három volt közte. Nem sokkal később Keller egy fontos hármassal egyenlített, ami mint később kiderült, a félidő utolsó kosara volt. 38-38.

A fordulás után Vojvoda, majd Clark szerzett két-két pontot, de összességében is jól bekezdtek a felek, mindkét oldalon jött egy-egy tripla is, aztán Perl és Vojvoda szlalomozott végig az ellenfél védelmén (45-45). Egy támadás erejéig át tudta venni a vezetést a Falco, de erre jól reagáltak a hazaiak, Fakuade öt pontot dobott zsinórban (52-47). Kisebb gödörbe kerültek a sárga-feketék, Smith ziccerezett, kénytelen volt időt kérni Milos Konakov (54-47). Hiába Benke hármasa, Szabó azonnal reagálni tudott, maradt a közte hét. Davis is tarthatatlannak bizonyult, Szabótól is jókor jöttek a kosarak, megint elment kilenccel a Fehérvár (61-52). Fakuade akciójával átlépte a tízet is a különbség, megragadt 9-11 ponton a differencia ezekben a percekben. Somogyi faulttal együtt is bedobta a maga hármasát, bement a büntető is (65-58). A hátralevő egy percben már nem estet kosár, 65-58-ról jöhetett az utolsó negyed.

Perl erőziccere nyitotta a záró felvonást, Vojvoda válaszolt (67-60). Pongó ütötte be a negyedik faultját, Váradi viszont csak az egyik büntetőjét tudta értékesíteni (67-61). Benke szépen találta meg a rést a hazai védelmen, ám Vojvoda már húsznál járt (69-63). Váradi hozta fel újra négy pontra az övéit, Golomán távolijával pedig már csak egy volt közte, időt kért Matthias Zollner (69-68). Davis zsákolt nagyot, Clark triplával egyenlített, igaz, Stark azonnal válaszolt (74-71). Váraditól jött egy kosár, ám Keller sportszerűtlen hibát vétett. A lehető legjobban jöttek ki ebből a vendégek, Davis ugyanis mindkét büntetőjét kihagyta, majd egy közelit is mellé dobott. Támadhatott a vezetésért a Falco, de Clark kísérlete kimaradt, Stark pedig egy ziccerrel büntetett (76-73). Clark hármasa bement, ráadásul Pongó odaütött a kísérlet közben – ezzel ki is pontozódott. A sárga-feketék légiósa bedobta a plusz egyet is, átvette a vezetést a Szombathely (76-77). Fakuade tett vissza egy fontos támadólepattanót, három perc maradt (78-77). Keller lépett előt ezúttal, majd Stark állhatott a vonal mögé, nem is hibázott (80-79). Keller vétett egy támadóhibát, másfél perccel a vége előtt támadhatott az Alba. Smith óriási visszalépős tempót dobott, időt kért Milos Konakov (82-79). Váradinak ütöttek oda, aki be is dobta mindkettőt, egy perc maradt (82-81). Davis próbálkozása lejött, támadhatott a Falco, de Perl eladta a labdát. Stark hagyott ki egy betörést, ám Fakuade visszaszedte a támadólepattanót, Smith pedig egy roppantul fontos hárompontost dobott nagyon távolról, ám Perl tíz másodperccel a vége előtt szintén triplát szerzett (85-84). Tíz másodperc maradt. Starknak ütöttek oda a vendégek, aki higgadt fejjel mindkét büntetőjét értékesítette (87-84). Maradt még közel kilenc másodperce a sárga-feketéknek, Milos Konakov időt kért. Clarkhoz került a labda, aki körülbelül tíz méterről bedobta a tripláját, de így is maradt kicsivel több, mint két másodperc a táblán (87-87). Stark kísérlete lejött, hosszabbítás következett. 87-87.

Mindkét fél egy-egy kosárral kezdte a ráadást, majd Fakuade dobott be egy büntetőt (90-89). Váradi emberrel a nyakában is értékesített egy nagy hármast, majd Keller szerzett egy büntetőt (90-93). Továbbra is remekül támadólepattanózott az Alba, így Fakuade révén tartani tudták magukat a hazaiak (92-93). Benke triplája lejött, de Smith is hibázott a túloldalon, másfél perc maradt. Perl állt bele egy középtávoliba, jól is célzott, elment hárommal a Szombathely (92-95). Újra Fakuade fejezte be a hazaiak akcióját, megint egy volt közte, de nagy érvágás volt a számukra, hogy Vojvodát le kellett cserélni, mert vérzett az arca. Keller egy büntetőt dobott be, ötven másodperc maradt. Stark harcolt ki ezúttal két dobást, ő nem hibázott, időt kért a Szombathely (96-96). Huszonhat másodperc volt vissza. Smith kiugrott, Perl pedig köszönte szépen a lehetőséget, ziccert dobott, nyolc másodperce maradt egyenlíteni, vagy fordítani az Albának (96-98). Stark vitte be, be is dobta, de az alapvonali bedobásnál Keller szépen vette észre a meglógó Perlt, akinek két másodperc is elég volt arra, hogy eldöntse a mérkőzést, ezzel pedig döntőbe jutott a Falco. 98-100.

Alba Fehérvár – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely h. u.: 98-100 (14-14, 24-24, 27-20, 22-29, 11-13)

Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc (Dernei Gábor)

Alba: Pongó -, Vojvoda 20/6, Lukács 6/3, Fakuade 18, Davis 21/9. Cserék: Stark 13/3, Smith 9/3, Szabó 7/3, Omenaka 4.

Falco: Váradi 14/3, Somogyi 9/6, Benke 10/3, Golomán 5/3, Keller 18/6. Cserék: Perl 24/3, Clark 12/9, Kovács -, Barac 5/3, Hawkins 3/3.

Szólj hozzá!

Bécs spórol a díszkivilágítással

Önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti.

Ismét barokk esküvő Győrben!

A szombati ceremónián egy győri és écsi fiatal fogad egymásnak örök hűséget.

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.