Továbbjutott az Egis Körmend

Nagy Donát 2022-05-27 19:50:00
Győzelemmel zárták a napot a vasiak.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-86 (15-24, 16-15, 14-24, 27-23)

Rájátszás, negyeddöntő, 4. meccs

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Tőzsér Dénes Kelemen (Hartyáni Zsolt)

Oroszlány: Ihring 15, Carev 10, Parrish 4/3, Calhoun 22/9, Molnár 10. Cserék: Tóth 4, Ruják 3, Dorogi 4.

Körmend: Stokes 5/3, White 11/9, Martinez 2, Szavics 23/15, Gordon 10. Cserék: Kenéz -, Takács 2, Ferencz 17/9, Durázi 6/3, Krivacsevics 7, Doktor 3/3, Kiss -.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szavics betörése után a Körmend szerezte meg a találkozó első pontjait, majd Stokes is dobott egy kosarat, aztán egy triplát is, 7-0-val kezdtek a vendégek (0-7), írja a BB1.hu. Carev megmozdulása után tudott szépíteni az Oroszlány, ám egyből jött egy tripla a körmendiektől (2-10). Martinez labdaszerzését követően pedig White fejezett be egy gyorsindítást, ezzel pedig hamar meg is lett a közte tíz, időt kért Sebastjan Krasovec (2-12). Ihring harcolt ki egy sportszerűtlen hibát és bár csak egy büntetőt dobott be, ezután tudott csinálni egy 2+1-es akciót is (6-12). White három büntetővel, majd egy triplával reagált, de Parrish is megszerezte az első távoliját (9-18). Huzamosabb ideig nem tudott megmaradni tíz pont alatt az Oroszlány, sőt, Ferencz középtávoliját követően kialakult az addigi legnagyobb különbség (9-22). A negyed hajrájából egy kicsit a hazaiak jöttek ki jobban, 15-24 volt az eredményjelzőn az első tíz perc után.

A második etapot Molnár közelije nyitotta, míg Durázi egy büntetőt dobott a túloldalon (17-25). White remek formában kezdte a találkozót, egy triplát küldött a helyére, majd Molnár zsákolt Ihring passzából (19-28). Kicsit alábbhagyott a csapatok teljesítménye, már ami a pontszerzést illeti, de ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy kőkemény védekezés volt a pályán. Calhoun állhatott a vonal mögé, nem is hibázott, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (23-30). A légiós újabb büntetőket dobhatott, ezzel pedig feljött ötre az MVM-OSE Lions. Ritmust tudtak váltani a vendégek, köszönhetően a fiatal játékosaiknak, előbb Martinez, majd Krivacsevics verte meg egy-egyben az emberét (25-34). Jól eloszlottak a pontok a hazaiaknál, két perccel a vége előtt sikerült is felkapaszkodniuk hatra, de időben lépett a Körmend. 31-39.

A fordulást követően Szavics egymás után két távolit is bedobott, Ihring és Molnár kosaraival lopta a távolságot az OSE (34-45). Szavics három perc alatt már a harmadik hármasát szerezte, de Molnár erre is válaszolni tudott (36-48). Durázi is távolról célzott jól, majd White is bedobta a maga tripláját, elment tizennyolccal a Körmend, elkezdett nyílni az olló a felek között, időt is kért Sebastjan Krasovec (36-54). Elképesztő triplázással rukkolt elő ebben a periódusban a Körmend, Ferencz is bedobott egyet, majd egy középtávolit is, huszonháromra hízott a vendég előny (36-59). Tetőzte a hazaiak problémáit, hogy Mario Ihring is sántikálva hagyta el a játékteret. Carev szép kosaraival visszaküzdötte húszon belülre az Oroszlány, de így is magabiztos előnnyel várhatta a záró tíz percet a Körmend. 45-63.

Ihringgel a soraiban tért vissza az utolsó negyedben az OSE, az irányító pedig dobott is egy visszalépős duplát, ráadásul Tóth labdaszerzése után White követett el egy sportszerűtlen hibát, így Stokes után őt is elveszítette a találkozó hátralevő részére az Egis Körmend. Tóth mindkettő büntetőjét értékesítette, de a triplákkal továbbra is hadilábon álltak a hazaiak (49-63). Tóth egy duplát is bedobott, időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek, hiszen a több, mint húszpontos fórjából már csak tizenkettő maradt a körmendieknek (51-63). Gordon zsákolt kétszer is egymás után, ő lépett elő a vendégeknél, igaz, ehhez kellettek Doktor passzai is (51-67). Ihring kapott egy technikai hibát, Ferencz be is dobta a megítélt büntetőt (51-68). Megint kezdett egyre jobban ellépni az Egis Körmend és bár még egyszer visszajött tizenkettőre az Oroszlány, csodát tenni már nem tudott. A körmendiek szinte végig dominálták ezt a találkozót, megérdemelten jutottak be az elődöntőbe. 72-86.

Képünk illusztráció

Szólj hozzá!

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.

Gyakoribb az irodai pornófogyasztás, mint gondolnád

Íme a lista: ezzel pazarolják el a magyarok a legtöbb időt a munkahelyen.

Ismét főtáblás a Falco a kosárlabda Bajnokok Ligájában

A sorsolásra várhatóan július első hetében kerül sor.

Sikertörténet lett a SZOVA Újrahasználati Központja

Van nem használt, de még jó állapotban lévő tárgya? Ne dobja ki!

Hamisan vádolt állatkínzással valakit a sárvári férfi, 300 ezer forintja bánja

Azt állította valakiről a sárvári férfi, hogy rosszul tartja kutyáit.

90 helyett 190-vel repesztett egy autós a kőszegi egyenesben

Egy 159-cel siető másik autóst előzött.

Asszonyfarsang - ez az idei karneválszínházi darab

Augusztus 17-től látható az előadás, ami ezúttal csakis szombathelyi színészeket vonultat fel.

Nagy Márton: Uniós pénz nélküli létre kell átállni

Nem a legfontosabb része az uniós pénzek a magyar gazdaságnak, de akkor mi lesz pl. a pedagógusok bérnek emelésével?

Így néz ki az átszakított ukrajnai gát a magasból

Humanitárius és ökológiai katasztrófa fenyeget Dél-Ukrajnában.

Irodát nyitott a győri Városrendészet Marcalvárosban

3,2 millió forintért újítottak fel egy helyiséget.

Többfelé várható eső, zápor, zivatar kedden

Szűrt napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű.

Kéne egy Ferrari? Most vehetsz a NAV-tól!

Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

LMP a szentiváni vízszennyezésről: Az önkormányzatnak és az államnak kéne monitoroznia a helyzetet

Jenei Ferenc és Keresztes László Lóránt tartott sajtótájékoztatót Győrszentivánon.