Továbbjutott az Egis Körmend

Nagy Donát 2022-05-27 19:50:00
Győzelemmel zárták a napot a vasiak.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-86 (15-24, 16-15, 14-24, 27-23)

Rájátszás, negyeddöntő, 4. meccs

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Tőzsér Dénes Kelemen (Hartyáni Zsolt)

Oroszlány: Ihring 15, Carev 10, Parrish 4/3, Calhoun 22/9, Molnár 10. Cserék: Tóth 4, Ruják 3, Dorogi 4.

Körmend: Stokes 5/3, White 11/9, Martinez 2, Szavics 23/15, Gordon 10. Cserék: Kenéz -, Takács 2, Ferencz 17/9, Durázi 6/3, Krivacsevics 7, Doktor 3/3, Kiss -.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szavics betörése után a Körmend szerezte meg a találkozó első pontjait, majd Stokes is dobott egy kosarat, aztán egy triplát is, 7-0-val kezdtek a vendégek (0-7), írja a BB1.hu. Carev megmozdulása után tudott szépíteni az Oroszlány, ám egyből jött egy tripla a körmendiektől (2-10). Martinez labdaszerzését követően pedig White fejezett be egy gyorsindítást, ezzel pedig hamar meg is lett a közte tíz, időt kért Sebastjan Krasovec (2-12). Ihring harcolt ki egy sportszerűtlen hibát és bár csak egy büntetőt dobott be, ezután tudott csinálni egy 2+1-es akciót is (6-12). White három büntetővel, majd egy triplával reagált, de Parrish is megszerezte az első távoliját (9-18). Huzamosabb ideig nem tudott megmaradni tíz pont alatt az Oroszlány, sőt, Ferencz középtávoliját követően kialakult az addigi legnagyobb különbség (9-22). A negyed hajrájából egy kicsit a hazaiak jöttek ki jobban, 15-24 volt az eredményjelzőn az első tíz perc után.

A második etapot Molnár közelije nyitotta, míg Durázi egy büntetőt dobott a túloldalon (17-25). White remek formában kezdte a találkozót, egy triplát küldött a helyére, majd Molnár zsákolt Ihring passzából (19-28). Kicsit alábbhagyott a csapatok teljesítménye, már ami a pontszerzést illeti, de ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy kőkemény védekezés volt a pályán. Calhoun állhatott a vonal mögé, nem is hibázott, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (23-30). A légiós újabb büntetőket dobhatott, ezzel pedig feljött ötre az MVM-OSE Lions. Ritmust tudtak váltani a vendégek, köszönhetően a fiatal játékosaiknak, előbb Martinez, majd Krivacsevics verte meg egy-egyben az emberét (25-34). Jól eloszlottak a pontok a hazaiaknál, két perccel a vége előtt sikerült is felkapaszkodniuk hatra, de időben lépett a Körmend. 31-39.

A fordulást követően Szavics egymás után két távolit is bedobott, Ihring és Molnár kosaraival lopta a távolságot az OSE (34-45). Szavics három perc alatt már a harmadik hármasát szerezte, de Molnár erre is válaszolni tudott (36-48). Durázi is távolról célzott jól, majd White is bedobta a maga tripláját, elment tizennyolccal a Körmend, elkezdett nyílni az olló a felek között, időt is kért Sebastjan Krasovec (36-54). Elképesztő triplázással rukkolt elő ebben a periódusban a Körmend, Ferencz is bedobott egyet, majd egy középtávolit is, huszonháromra hízott a vendég előny (36-59). Tetőzte a hazaiak problémáit, hogy Mario Ihring is sántikálva hagyta el a játékteret. Carev szép kosaraival visszaküzdötte húszon belülre az Oroszlány, de így is magabiztos előnnyel várhatta a záró tíz percet a Körmend. 45-63.

Ihringgel a soraiban tért vissza az utolsó negyedben az OSE, az irányító pedig dobott is egy visszalépős duplát, ráadásul Tóth labdaszerzése után White követett el egy sportszerűtlen hibát, így Stokes után őt is elveszítette a találkozó hátralevő részére az Egis Körmend. Tóth mindkettő büntetőjét értékesítette, de a triplákkal továbbra is hadilábon álltak a hazaiak (49-63). Tóth egy duplát is bedobott, időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek, hiszen a több, mint húszpontos fórjából már csak tizenkettő maradt a körmendieknek (51-63). Gordon zsákolt kétszer is egymás után, ő lépett elő a vendégeknél, igaz, ehhez kellettek Doktor passzai is (51-67). Ihring kapott egy technikai hibát, Ferencz be is dobta a megítélt büntetőt (51-68). Megint kezdett egyre jobban ellépni az Egis Körmend és bár még egyszer visszajött tizenkettőre az Oroszlány, csodát tenni már nem tudott. A körmendiek szinte végig dominálták ezt a találkozót, megérdemelten jutottak be az elődöntőbe. 72-86.

Képünk illusztráció

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.