Továbbjutott az Egis Körmend

Nagy Donát 2022-05-27 19:50:00
Győzelemmel zárták a napot a vasiak.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-86 (15-24, 16-15, 14-24, 27-23)

Rájátszás, negyeddöntő, 4. meccs

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Tőzsér Dénes Kelemen (Hartyáni Zsolt)

Oroszlány: Ihring 15, Carev 10, Parrish 4/3, Calhoun 22/9, Molnár 10. Cserék: Tóth 4, Ruják 3, Dorogi 4.

Körmend: Stokes 5/3, White 11/9, Martinez 2, Szavics 23/15, Gordon 10. Cserék: Kenéz -, Takács 2, Ferencz 17/9, Durázi 6/3, Krivacsevics 7, Doktor 3/3, Kiss -.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szavics betörése után a Körmend szerezte meg a találkozó első pontjait, majd Stokes is dobott egy kosarat, aztán egy triplát is, 7-0-val kezdtek a vendégek (0-7), írja a BB1.hu. Carev megmozdulása után tudott szépíteni az Oroszlány, ám egyből jött egy tripla a körmendiektől (2-10). Martinez labdaszerzését követően pedig White fejezett be egy gyorsindítást, ezzel pedig hamar meg is lett a közte tíz, időt kért Sebastjan Krasovec (2-12). Ihring harcolt ki egy sportszerűtlen hibát és bár csak egy büntetőt dobott be, ezután tudott csinálni egy 2+1-es akciót is (6-12). White három büntetővel, majd egy triplával reagált, de Parrish is megszerezte az első távoliját (9-18). Huzamosabb ideig nem tudott megmaradni tíz pont alatt az Oroszlány, sőt, Ferencz középtávoliját követően kialakult az addigi legnagyobb különbség (9-22). A negyed hajrájából egy kicsit a hazaiak jöttek ki jobban, 15-24 volt az eredményjelzőn az első tíz perc után.

A második etapot Molnár közelije nyitotta, míg Durázi egy büntetőt dobott a túloldalon (17-25). White remek formában kezdte a találkozót, egy triplát küldött a helyére, majd Molnár zsákolt Ihring passzából (19-28). Kicsit alábbhagyott a csapatok teljesítménye, már ami a pontszerzést illeti, de ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy kőkemény védekezés volt a pályán. Calhoun állhatott a vonal mögé, nem is hibázott, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (23-30). A légiós újabb büntetőket dobhatott, ezzel pedig feljött ötre az MVM-OSE Lions. Ritmust tudtak váltani a vendégek, köszönhetően a fiatal játékosaiknak, előbb Martinez, majd Krivacsevics verte meg egy-egyben az emberét (25-34). Jól eloszlottak a pontok a hazaiaknál, két perccel a vége előtt sikerült is felkapaszkodniuk hatra, de időben lépett a Körmend. 31-39.

A fordulást követően Szavics egymás után két távolit is bedobott, Ihring és Molnár kosaraival lopta a távolságot az OSE (34-45). Szavics három perc alatt már a harmadik hármasát szerezte, de Molnár erre is válaszolni tudott (36-48). Durázi is távolról célzott jól, majd White is bedobta a maga tripláját, elment tizennyolccal a Körmend, elkezdett nyílni az olló a felek között, időt is kért Sebastjan Krasovec (36-54). Elképesztő triplázással rukkolt elő ebben a periódusban a Körmend, Ferencz is bedobott egyet, majd egy középtávolit is, huszonháromra hízott a vendég előny (36-59). Tetőzte a hazaiak problémáit, hogy Mario Ihring is sántikálva hagyta el a játékteret. Carev szép kosaraival visszaküzdötte húszon belülre az Oroszlány, de így is magabiztos előnnyel várhatta a záró tíz percet a Körmend. 45-63.

Ihringgel a soraiban tért vissza az utolsó negyedben az OSE, az irányító pedig dobott is egy visszalépős duplát, ráadásul Tóth labdaszerzése után White követett el egy sportszerűtlen hibát, így Stokes után őt is elveszítette a találkozó hátralevő részére az Egis Körmend. Tóth mindkettő büntetőjét értékesítette, de a triplákkal továbbra is hadilábon álltak a hazaiak (49-63). Tóth egy duplát is bedobott, időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek, hiszen a több, mint húszpontos fórjából már csak tizenkettő maradt a körmendieknek (51-63). Gordon zsákolt kétszer is egymás után, ő lépett elő a vendégeknél, igaz, ehhez kellettek Doktor passzai is (51-67). Ihring kapott egy technikai hibát, Ferencz be is dobta a megítélt büntetőt (51-68). Megint kezdett egyre jobban ellépni az Egis Körmend és bár még egyszer visszajött tizenkettőre az Oroszlány, csodát tenni már nem tudott. A körmendiek szinte végig dominálták ezt a találkozót, megérdemelten jutottak be az elődöntőbe. 72-86.

Képünk illusztráció

Szólj hozzá!

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.