Simán hozta a negyeddöntő harmadik meccsét, már előnyben az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint 2022-05-24 19:53:00
Pénteken lezárhatják a párharcot a vasiak.

White triplájával indult a találkozó, Molnár zsákolásával válaszolt az Oroszlány (3-2). Hiába Gordon kosara, Molnár újfent üresen maradt a túloldalon - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Feszült volt a találkozó, már az első negyedben volt a játékosok között egy kis szóváltás, de ami ennél is lényegesebb volt, hogy kezdett ellépni a Körmend, időt is kért Sebastjan Krasovec (12-4). White kosarával már a tíz is meglett közte, de Mesicek azonnal el tudta állítani a vérzést egy hármassal (14-7). Próbálkozott az OSE, de egyelőre minden kosárra volt reakciója a vasiaknak, így nem tudott közelebb férkőzni a vendég alakulat (23-14). A hátralevő időben érdemi változás nem történt a játék képét tekintve, magabiztos előnyt épített ki az első negyedben az Egis Körmend, de egy nagy hajrával feljött hatra az Oroszlány. 27-21.

Henry szerzett kosarat a második negyed elején, Mesicek távolról reagált, így pedig már csak öt volt közte, igaz, erre azonnal jött öt pont a körmendiektől, visszaállt a tízpontos differencia, White egylábas középtávolija után időt pedig kért Sebastjan Krasovec (36-24). Ferencz már a második távoliját szerezte, míg a túloldalon Mesicek távoli duplája esett be, de White is jól célzott, elkezdett nyílni az olló (41-26). Bár arra is volt lehetősége a körmendieknek, hogy húsz ponttal is elmenjenek, ezen belül tudott maradni az Oroszlány, elsősorban Mesicek és Ihring ponterős játékának köszönhetően, sőt, Calhoun büntetője után már csak tizenegy volt a különbség (46-35). Gordon mindkét egypontosát a helyére küldte, ami mint végül kiderült, a félidő utolsó kosarai voltak. 48-35.

A fordulás után Stokes és Mesicek kosaraival nyitottak a csapatok, majd előbbi még kétszer eredményes tudott lenni (54-37). Hiába próbálkoztak a vendégek, továbbra sem tudtak közelebb férkőzni, magabiztosan kosárlabdázott a Körmend, amely Stokes tripláját követően már húsz ponttal vezetett (59-39). Egy vendég időkérés után Parrish kosarára Durázi válaszolt egy zsákolással, nem tudott váltani az Oroszlány, kezdett eldőlni a találkozó (65-43). A záró etap előtt még egy kicsit tudott kozmetikázni az eredményen az OSE, de ez csak arra volt elég, hogy bejöjjenek húsz alá a vendégek. 67-49.

A záró felvonás elején Calhoun vétett sportszerűtlen hibát, Henry büntetői mentek be (69-49). Carev és Ruják is hozzátett két-két pontot, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz is időt kért (69-53). Gordon közelije után Parrish nehéz saroktriplát szerzett, majd Mesicek büntetői is behullottak (71-58). Jókor jött Gordon zsákolása a hazaiaknak, így meg tudták állítani a vendégek nagy felzárkózási kísérletét. Bár minden egy lapra feltéve próbált támadni az MVM-OSE Lions, innen már nem volt visszaút a vendégeknek, az Egis Körmend magabiztosan kosárlabdázva húzta be a mérkőzést, ezzel megfordítva a párharc állását. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy egy meccs végi összezördülés miatt Henry és Mesicek is a kiállítás sorsára jutott, miután összeakaszkodtak. 84-71.

A párharc állása: 2-1 a Körmendnek.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions 84-71 (27-21, 21-14, 19-14, 17-22)

Körmend: Stokes 13/3, White 18/3, Takács -, Szavics 21/6, Gordon 16. Cserék: Kenéz -, Martinez -, Ferencz 8/6, Durázi 2, Henry 6.

Oroszlány: Ihring 13/3, Mesicek 26/6, Carev 11/3, Calhoun 8/3, Molnár 4. Cserék: Ruják 2, Parrish 7/3, Dorogi -, Tóth -.

Szólj hozzá!

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.