Kiélezett csatában nyert a Körmend

Papp László Tamás 2022-05-21 21:14:00
Oroszlányba látogattak a körmendiek.

A bball1 portál tudósítása szerint:

Stokes és Gordon összjátékát követően utóbbi juttatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt, de a ráadás büntetőt kihagyta. Válaszként Mesicek csinált egy bravúros 3+1-es akciót, ráadásul ez Gordonnal már a második személyi hibája volt, rögtön a meccs elején (4-2). Stokes egyenlített középtávolról, majd egy triplát is elsüllyesztett (4-7). Jól bekezdtek a felek, Calhoun távolija is beakadt, majd Ihring leosztásából Burns zsákolt (9-7). Takács betörése célt ért, de Carev révén már a harmadik trojkáját szerezte az MVM-OSE Lions, majd Ihring fejezett be egy gyorsindítást (14-9).

Stokes vezérletével tartotta magát a Körmend, de összességében őrizte az előnyét a hazai alakulat (20-14). Egy újabb szerzett labdából Mesicek dobhatott üres ziccert – mindeközben White a bokájához kapott -, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (22-14). Sikerült is visszakapaszkodnia a vendégeknek négy pontra White távolijával, Stokes távoli duplájávalpedig tovább faragtak a hátrányukból (23-21). Dorogi büntetőjével folytatódott a találkozó, majd Ihring tett hozzá kettőt, de Durázi hármasa jókor jött a túloldalon (26-24). A hátalevő másfél percben már csak Ihring büntetőit jegyezhettük fel, 28-24-gyel zárult az első negyed.

Parrish közel másfél perc után szerezte meg a második felvonás első kosarát, Durázi egy szép alapvonali belépéssel válaszolt (30-26). Ezúttal nem ment olyan jól az oroszlányiak támadójátéka, időt is kért Sebastjan Krasovec (30-28). Martinez és Durázi összjátékának köszönhetően meglett az egyenlítés is a körmendieknek. Mindkét oldalon jött egy-egy kosár, majd Molnár büntetőzött pontosan, ám Szavics révén fordítani tudott a vasi együttes (34-35).

Krivacsevics is hozzátette a magáét egy visszazsákolt labdával, nem tudott egyelőre kilábalni a gödörből az Oroszlány, ráadásul Ferencz távolija is a gyűrűben kötött ki (34-40). Mesicek egypontosai hosszú hazai gólcsendet törtek meg, de Stokes azonnal válaszolni tudott egy 2+1-es akcióval (36-43). A félidő hajráját is jobban bírta az Egis Körmend, amely végül kétszámjegyű előnnyel mehetett a nagyszünetre. 36-48.

A fordulás után White belépése kosarat ért a körmendieknek, ezzel pedig már tizennégy pont volt a felek között, és hiába jött egy büntető a hazaiaktól, tovább nyílt az olló a felek között (37-54). Mesicek egy zsákolással próbálta tartani az övéit, de sokáig nem sikerült közelebb férkőzni (41-56). Szavics egy sarokhármassal jelentkezett, Mesicek szinte ugyanonnan talált be a túloldalon, de White egyből hozzátett egy távolit, időt kértek a hazaiak (44-62).

Ferencz gyorsindításos triplájával már a húsz is meglett közte, kezdett eldőlni a találkozó (44-65). Apró kosarakkal próbált zárkózni az Oroszlány, olyannyira, hogy Parrish távolijával már tizenkettő is volt közte, de két jó akcióval zárta a negyedet a Körmend. 55-71.

Az utolsó negyed Ihring hármasával indult, de az irányító ezután kapott egy technikai hibát. Henry büntetői, majd Parris távolija következett, ráadásul a légiós újabb trojkát sülleysztett el, ezzel pedig hosszú idő után bejött tíz pont alá az MVM-OSE Lions (64-73). Stokes visszalépős hármasa jókor jött a vendégeknek, majd Burns dobhatott két büntetőt. Az első lejött, a második bement,White négy ponttal válaszolt (65-80).

Gordon egy nagy szerelés után zsákolt egy hatalmasat, aztán eladta a labdát az Oroszlány, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Az első negyedet remekül kezdte az MVM-OSE Lions, de ezután visszaesett, míg az Egis Körmend kemény, magabiztos játékkal húzta be a találkozót, így kiegyenlítette a párharcot. 86-91

A párharc állása: 1-1.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend  86-91 (28-24, 8-24, 19-23, 31-20)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. meccs
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)

Oroszlány: Ihring 11/3, Mesicek 25/6, Carev 3/3, Calhoun 12/9, Burns 7. Cserék: Ruják 3/3, Parrish 20/15, Dorogi 1, Molnár 4.

Körmend: Stokes 30/12, Takács 2, White 20/6, Szavics 12/3, Gordon 6. Cserék: Martinez -, Ferencz 9/6, Durázi 7/3, Henry 3, Krivacsevics 2.

Szólj hozzá!

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.

Indul a Győrkőcfesztivál, le lesz zárva a Rába kettős híd

Terelt útvonalon járnak a buszok még hétfőn is.