Elvette az Oroszlány a Körmend pályaelőnyét

Farkas Bazsi 2022-05-18 19:53:00
A második negyedben ragadt be nagyon a vasi együttes.

Egis Körmend - MVM OSE Lions 74-90 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. meccs
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás Ferenc, Makrai Márton (Forrai Sámuel)

Körmend: Stokes -, Takács -, White 14/6, Szavics 10/6, Gordon 20. Cserék: Martinez 1, Ferencz 12/6, Durázi 17/9, Henry -.

Oroszlány: Ihring -, Carev 2, Mesicek 29/12, Calhoun 16/9, Burns 10/3. Cserék: Tóth 5/3, Ruják 11/3, Parrish 9/9, Molnár 6, Dorogi 2.

Újkori történelme során újra rájátszásra készülhetett az MVM-OSE Lions csapata, amely a negyedöntőben először idegenben lépett pályára az Egis Körmend otthonában.

Kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, jött is az eladott labda mindkét oldalon, végül Gordon egy gyorsindítás végén szerezte meg a mérkőzés első kosarát, majd White tett hozzá még kettőt büntetőből (4-0). Egyelőre nem találta a ritmust az Oroszlány, White egy triplát is dobott, időt kért Sebastjan Krasovec (7-0). Végül Burns középtávolijával megszületett az első vendég kosár is, ám Gordon azonnal válaszolt egy 2+1-es akcióval – igaz, a ráadás büntetőt kihagyta (9-2). Mesicek faulttal együtt küldött a helyére egy hármast, neki bement a plusz egy is (9-6). Tartotta ezt a három pontos előnyét a Körmend, mert bár közelebb is tudott volna jönni az OSE, kimaradtak a ziccerek, végül Ferencz büntetett egy hármassal (14-8). Továbbra is elsősorban a kőkemény védekezés dominált, amiből elsősorban a hazaiak tudtak jobban kijönni, akik már hét ponttal is vezettek, ám a negyed utolsó másfél percében feljebb tudott kapcsolni az MVM-OSE Lions. 17-16.

Ruják távolija nyitotta a második etapot, ezzel a vendégek először kerültek előnybe a találkozón, majd Tóth távolija is célrt ért (17-22). Parrish is három pontot érő kosarat szerzett, de szépen lassan kezdett a hazai együttes is felpörögni (22-25). Párperces gólcsend következett, amit Ruják tört meg, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (22-27). White büntetőjével folytatódott a mérkőzés, ám erre öt ponttal válaszolt az OSE, újabb időt kértek a hazaiak (23-32). Extázisban játszottak a vendégek, Mesicek csinált egy 2+1-es akciót, ezzel a tízet is átlépte a differencia, miközben teljesen leblokkoltak az ekkor a negyedben hat dobott pontnál tartó vasiak (23-35). Carev kapott technikai hibát, az ezért megítélt büntetőt Ferencz értékesítette is, de ezután két hármast is kihagytak a körmendiek, miközben Mesicek újabb pontokat dobott (24-37). Mesicek elképesztően játszott, ezután faulttal együtt értékesített egy ziccert, már tizenöt pontnál járt, miközben elkezdett egyre jobban nyílni az olló a felek között (26-40). Hiába kezdett nagy hajrába a Körmend, ezeket rendre jól kezelték le az oroszlányiak, akik meg is tartották a kétszámjegyű fölényüket a félidőre. 31-45.

Stokes és Gordon összjátékával indult a második felvonás, ám erre előbb Burns, majd Parrish dobott egy-egy hármast (33-51). Duárzi is távolról jelentkezett, majd Gordon állhatott a vonal mögé, de mindkettőt kihagyta. Egy szerzett labdával javította a hibáját, amelyet követően Durázi dobott egy ziccert, majd egy hármast is, feljött tízre a Körmend (41-51). Időben kapcsoltak a vendégek, így nem tudott tízen belülre jönni a hazai együttes (43-56). Durázi remekül szállt be a padról, újatt triplát értékesített, ezekben a percekben egymaga tartotta meccsben a vasiakat, de Mesicek továbbra is megállíthatatlan voltm ruják középtávolijával pedig újfent időt kellett kérnie a hazaiaknak (46-62). A játékrész vége előtt gyors kosarakkal próbált zárkózni a Körmend, ami sikerült is, de így is megmaradt 12 a vendégek fórjából. 54-66.

Molnár kosarával indult a záró negyed, ami után beindult a ponttermés mindkét oldalon (59-73). Támadóhibát vétettek a hazaiak, amelyet követően Parrish dobott be egy hármast, megint időt kért Antonisz Konsztantinidesz (59-76). A kis szünet sem hozott változást, elképesztő formában kosárlabdáztak a vendégek, míg a körmendiek nem tudtak újítani, így megmaradt a magabiztos oroszlányi előny. Az MVM-OSE Lions az első negyedet leszámítva végig uralta a találkozót, így rögtön az első meccsen elvette az Egis Körmend pályaelőnyét. 74-90

A párharc állása: 1-0 az MVM-OSE Lions javára.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.