A Sopron elleni győzelmével nagy lépést tett a harmadik hely megszerzése felé az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint 2022-04-30 21:09:00
Izgalmas csatát nyertek meg a piros-feketék.

Henry egy ziccerrel szerezte meg a találkozó első kosarát, Myers hasonlóképp válaszolt (2-2). Henry egy középtávolit is eleresztett, majd Takács maradt üresen a palánk alatt - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Mack betörésével még zárkózott a Sopron, de többször is eladták a labdát a vendégek, kezdett meglépni a Körmend (13-4). White gyorsindításos kosarát követően átlépte a tízet is a differencia, időt kért Kosztasz Flevarakisz (15-4). Mack büntetőivel folytatódott a találkozó, majd több percig nem esett kosár (15-6). Végül Takács törte meg a gólcsendet, majd Myers és Borisov révén kezdett közelebb férkőzni az SKC, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz kért időt (17-10). A negyed hajráját jobban megnyomták a vasiak, visszaállt a közte tíz. 24-14.

Gyors kosárváltással indult a második felvonás, majd Gordon csinált egy 2+1-es akciót, amivel kialakult az addigi legnagyobb különbség a találkozón (29-16). Borisov célzott jól a büntetővonalról, de Gordon újabb kosarat szerzett faulttal együtt – bravúros mentéssel (32-18). Montgomery egy támadólepattanóval próbálta meg felrázni az övéit, de már a nyolcadik labdáját adta el a Sopron, Stokes pedig triplával büntetett, megint időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznak (35-20). Három büntetővel zárkózott az SKC, majd Montgomery dobhatott Fazekas passzából, feljött tízre a vendég alakulat (35-25). Fazekas hármasával be tudott jönni tíz alá a Sopron, ráadásul Myers büntetői is célt értek (37-30). Kiss hagyta el a játékszert, ami után Mack gyalogolhatott el a gyűrűig, tizenötről ötre olvadt a Körmend előnye, Myers nagy hármasával pedig szinte már el is tűnt a különbség (37-35). Ezzel egyébként 15-2-es futásban volt a Sopron. Fazekas betörése és leosztását követően Montgomery egyenlített ki, White fontos támadólepattanót pöcizett vissza, de Montgomery a félidőt előtt hasonlóképp járt el, egállal mehettek nagyszünetre a csapatok. 39-39. 

A nagyszünetben Halász kapott egy technikait, így Ferencz büntetőjével nyitott a Körmend a fordulás után, majd White dobott egy akrobatikus ziccert (42-39). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy tripla, majd Montgomery kapott labdát a festékben, ám a túloldalon Myers kapott technikai hibát színészkedésért. Az esetből jól jöttek ki a hazaiak, ugyanis Ferencz büntetőjére Szavics tett még rá egy sarokhármast (46-41). Montgomery egy támadólepattanót zsákolt vissza ezúttal, de válaszolni tudott a Körmend, ráadásul Stokes triplát dobott (49-43). Ezekben a percekben Borisov kosaraival tartotta magát az SKC, de Ferencz hármasát követően megint kezdett ellépni a vasi együttes (54-47). Potyogtak a kosarak, amiből úgy nézett ki, hogy a Körmend jött ki jobban, White ziccerével megint meglett a közte tíz (59-49). Myers újabb technikait kapott – az M4 Sport+ közlése szerint azért, mert hozzávágta a labdát a játékvezetőhöz -, így pedig el is kellett hagynia a játékteret. Ennek ellenére is kicsit kezdett megint szétesni a Sopron, időt is kértek a vendégek (62-49). Mack kosaraival jött be tíz alá az SKC, de Gordon válaszolni tudott (64-53). Nagyot hajrázott a negyed végén a vendég együttes, de White utolsó másodperces kosara jól jött a hazaiaknak. 66-58.

Ford hat büntetőt is dobhatott a záró felvonás elején, ezekből ötöt a helyére is küldött, feljött háromra a Sopron, időt kért a Körmend (66-63). Közel két és fél percet kellett várni az első vasi kosárra, Ferencz szerezte, majd egy jó védekezés után Gordon is hozzátett kettőt (70-63). Borisov egy rá jellemző tempót küldött a helyére, majd a büntetővonalról is jól célzott (70-67). Elkapták a fonalat a piros-feketék, innen csináltak egy 7-2-es rohanást, így nyolcpontos előnnyel várhatták az utolsó négy percet (77-69). Hiába Mack három jó büntetője, nem tudott zárkózni a Sopron, feljavuló játékkal őrizte az előnyét a Körmend (81-72). Borisov büntetői és Mack hármasa következett, szoros végjátékra volt kilátás (81-77). Borisov emberről is betalált, már csak kettő volt közte, amikor másfél perc volt hátra (81-79). Henry faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, bedobta a plusz egyet is (84-79). Borisov ezúttal nem tudott bravúrt csinálni, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. Az Egis Körmend egy hullámzó, de izgalmas meccsen verte meg a Sopron KC csapatát. 86-79.

Egis Körmend – Sopron KC 86-79 (24-14, 15-25, 26-19, 20-21)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Ádám József (Bogárdi János)

Körmend: Stokes 19/15, Takács 6, White 16, Szavics 9/3, Henry 11. Cserék: Kiss -, Martinez 2, Ferencz 11/6, Durázi -, Gordon 12.

Sopron: Mack 21/3, Myers 10/3, Ford 7, Sitku -, Montgomery 15. Cserék: Halász -, Fazekas 6/6, Takács -, Borisov 20, Werner -.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”