A Sopron elleni győzelmével nagy lépést tett a harmadik hely megszerzése felé az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint 2022-04-30 21:09:00
Izgalmas csatát nyertek meg a piros-feketék.

Henry egy ziccerrel szerezte meg a találkozó első kosarát, Myers hasonlóképp válaszolt (2-2). Henry egy középtávolit is eleresztett, majd Takács maradt üresen a palánk alatt - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Mack betörésével még zárkózott a Sopron, de többször is eladták a labdát a vendégek, kezdett meglépni a Körmend (13-4). White gyorsindításos kosarát követően átlépte a tízet is a differencia, időt kért Kosztasz Flevarakisz (15-4). Mack büntetőivel folytatódott a találkozó, majd több percig nem esett kosár (15-6). Végül Takács törte meg a gólcsendet, majd Myers és Borisov révén kezdett közelebb férkőzni az SKC, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz kért időt (17-10). A negyed hajráját jobban megnyomták a vasiak, visszaállt a közte tíz. 24-14.

Gyors kosárváltással indult a második felvonás, majd Gordon csinált egy 2+1-es akciót, amivel kialakult az addigi legnagyobb különbség a találkozón (29-16). Borisov célzott jól a büntetővonalról, de Gordon újabb kosarat szerzett faulttal együtt – bravúros mentéssel (32-18). Montgomery egy támadólepattanóval próbálta meg felrázni az övéit, de már a nyolcadik labdáját adta el a Sopron, Stokes pedig triplával büntetett, megint időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznak (35-20). Három büntetővel zárkózott az SKC, majd Montgomery dobhatott Fazekas passzából, feljött tízre a vendég alakulat (35-25). Fazekas hármasával be tudott jönni tíz alá a Sopron, ráadásul Myers büntetői is célt értek (37-30). Kiss hagyta el a játékszert, ami után Mack gyalogolhatott el a gyűrűig, tizenötről ötre olvadt a Körmend előnye, Myers nagy hármasával pedig szinte már el is tűnt a különbség (37-35). Ezzel egyébként 15-2-es futásban volt a Sopron. Fazekas betörése és leosztását követően Montgomery egyenlített ki, White fontos támadólepattanót pöcizett vissza, de Montgomery a félidőt előtt hasonlóképp járt el, egállal mehettek nagyszünetre a csapatok. 39-39. 

A nagyszünetben Halász kapott egy technikait, így Ferencz büntetőjével nyitott a Körmend a fordulás után, majd White dobott egy akrobatikus ziccert (42-39). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy tripla, majd Montgomery kapott labdát a festékben, ám a túloldalon Myers kapott technikai hibát színészkedésért. Az esetből jól jöttek ki a hazaiak, ugyanis Ferencz büntetőjére Szavics tett még rá egy sarokhármast (46-41). Montgomery egy támadólepattanót zsákolt vissza ezúttal, de válaszolni tudott a Körmend, ráadásul Stokes triplát dobott (49-43). Ezekben a percekben Borisov kosaraival tartotta magát az SKC, de Ferencz hármasát követően megint kezdett ellépni a vasi együttes (54-47). Potyogtak a kosarak, amiből úgy nézett ki, hogy a Körmend jött ki jobban, White ziccerével megint meglett a közte tíz (59-49). Myers újabb technikait kapott – az M4 Sport+ közlése szerint azért, mert hozzávágta a labdát a játékvezetőhöz -, így pedig el is kellett hagynia a játékteret. Ennek ellenére is kicsit kezdett megint szétesni a Sopron, időt is kértek a vendégek (62-49). Mack kosaraival jött be tíz alá az SKC, de Gordon válaszolni tudott (64-53). Nagyot hajrázott a negyed végén a vendég együttes, de White utolsó másodperces kosara jól jött a hazaiaknak. 66-58.

Ford hat büntetőt is dobhatott a záró felvonás elején, ezekből ötöt a helyére is küldött, feljött háromra a Sopron, időt kért a Körmend (66-63). Közel két és fél percet kellett várni az első vasi kosárra, Ferencz szerezte, majd egy jó védekezés után Gordon is hozzátett kettőt (70-63). Borisov egy rá jellemző tempót küldött a helyére, majd a büntetővonalról is jól célzott (70-67). Elkapták a fonalat a piros-feketék, innen csináltak egy 7-2-es rohanást, így nyolcpontos előnnyel várhatták az utolsó négy percet (77-69). Hiába Mack három jó büntetője, nem tudott zárkózni a Sopron, feljavuló játékkal őrizte az előnyét a Körmend (81-72). Borisov büntetői és Mack hármasa következett, szoros végjátékra volt kilátás (81-77). Borisov emberről is betalált, már csak kettő volt közte, amikor másfél perc volt hátra (81-79). Henry faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, bedobta a plusz egyet is (84-79). Borisov ezúttal nem tudott bravúrt csinálni, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. Az Egis Körmend egy hullámzó, de izgalmas meccsen verte meg a Sopron KC csapatát. 86-79.

Egis Körmend – Sopron KC 86-79 (24-14, 15-25, 26-19, 20-21)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Ádám József (Bogárdi János)

Körmend: Stokes 19/15, Takács 6, White 16, Szavics 9/3, Henry 11. Cserék: Kiss -, Martinez 2, Ferencz 11/6, Durázi -, Gordon 12.

Sopron: Mack 21/3, Myers 10/3, Ford 7, Sitku -, Montgomery 15. Cserék: Halász -, Fazekas 6/6, Takács -, Borisov 20, Werner -.

Szólj hozzá!

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.

Indul a Győrkőcfesztivál, le lesz zárva a Rába kettős híd

Terelt útvonalon járnak a buszok még hétfőn is.