20 pontos zakóba szaladt bele a Körmend Fehérváron

Farkas Bazsi 2022-04-27 19:53:00
A harmadik negyed brutális haza hengert hozott.

Alba Fehérvár - Egis Körmend 97-77 (30-21, 15-18, 31-8, 21-30)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 6. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, Győrffy Pál Attila, Nagy Viktor (dr. Gincsai János Péter)

Alba: Pongó 1, Vojvoda 9, Lukács 10, Fakuade 8/3, Davis 20/3. Cserék: Takács 3/3, Smith 17, Szabó 11/6, Omenaka 18, Kass -, Góbi -.

Körmend: Stokes 8, White 18/3, Martinez 5/3, Szavics 6/6, Gordon 9. Cserék: Kiss -, Kenéz -, Henry 3, Durázi 6/6, Ferencz 20/15, Krivacsevics 2.

A középszakasz felsőházának a 6. fordulójában az ötödik helyen álló Alba Fehérvár fogadta a tabella harmadik helyezettjét, az Egis Körmendet. A fehérváriaknak nem titkolt szándékuk volt utolérni a vasi együttest, és megszerezni a harmadik helyet, ám ehhez első lépésként le kellett győzniük a piros-feketéket.

Gordon zsákolása jelentette az első pontokat a találkozón, de erre is, majd Martinez közelijére is tudott válaszolni az Alba (4-4). Davis tett vissza egy támadólepattanót, ezzel a találkozón először vezettek a fehérváriak, amit meg is tudtak őrizni még pár percig (8-6). Fakuade is jól ment a lecsorgóért, majd Davis harcolt ki egy sportszerűtlen hibát, ezzel pedig kezdtek meglépni a hazaiak (15-6). Remekül védekeztek ebben a periódusban a fehérváriak, összességében egy 11-0-ás futást szakított meg Antonisz Konsztantinidesz időkérése (17-6). Davis már a tizedik pontját szerezte öt és fél perc alatt, Gordontól jött a válasz (19-8). White hármasával be tudott jönni tízen belülre a Körmend, de Smith azonnal egy nagy zsákolással válaszolt. A negyed hajrájában még egyszer benézett tíz alá a piros-fekete alakulat, de Szabó triplájának köszönhetően sokkal közelebb nem tudott jönni. 30-21.

Takács hármasa beesett a második felvonás elején, Ferencz azonnal válaszolt, szintén távolról (33-24). Ferencz Csaba egy sportszerűtlen hibát is kiharcolt, ezzel pedig sikerült közelebb jönnie a körmendieknek, Szavics távolija ugyanis beakadt, négyre zárkózott az Egis Körmend – egy 8-0-ás sorozattal (33-29). Kiss kapott sportszerűtlen hibát, ezzel pedig új lendületett kapott az Alba és megállította a vendégek nagy felzárkózását (38-29). Ezt követően nem nagyon jöttek a kosarak egyik oldalon sem, összességében nem forgott veszélyben a fehérváriak előnye még úgy sem, hogy a félidő végét megnyomták a körmendiek. 45-39.

A fordulás után Davis gyors kosarával indult a második félidő, majd Vojvoda csinált egy 2+1-es akciót, ezzel pedig megint kétszámjegyű lett a differencia (49-39). Tovább nyomott az Alba, miközben a körmendiek egyelőre nem tudtak a gyűrűbe találni a harmadik negyedben, amit végül Gordon egy büntetővel szakított meg. Ezzel sem lett meg a fordulat, Smith zsákolásával már 13-1-es futásban volt a Fehérvár, tizennyolcra hízott a hazai előny (58-40). Két büntetővel már a húszat is elérte a differencia, kezdett eldőlni a találkozó. Több mint hét percet kellett várni a harmadik negyedben arra, hogy mezőnykosarat szerezzen a Körmend, de ekkor már huszonhéttel ment az Alba, ami nagyságrendileg meg is maradt a negyed végére. 76-47.

A negyedik etap Stokes első kosarával indult, de Szabó hamar válaszolt. Nagy meglepetést már nem tartogatott az utolsó tíz perc, az Alba Fehérvár teljesen megérdemelten győzte le a fordulás után széteső Egis Körmend csapatát, így továbbra is versenyben van a harmadik/negyedik pozíció megszerzéséért. 97-77.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.

20 és fél millió forintot és ezer eurót lopott el egy győri panzióból egy fiatal pár

Egy saját maguk által írt névtelen levél azonosította ez elkövetőket.

Váradi és Ferencz kimaradt a kosár-válogatott keretéből

A magyarok ma este meccselnek a franciákkal.

Már délutánra megérkezhet a hidegfront a nyugati határszélhez

Nem árt szélre és jégre is felkészülni.

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.