Ügyesebb volt az Egis Körmend, mint a Sopron

Nagy Donát 2022-03-12 18:53:00
A végén lett csak biztos a vasi győzelem.

Egis Körmend - Sopron KC 84-77 (28-19, 19-17, 21-25, 15-16)

Bajnokság, 24. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Tőzsér D. K., Török R. (dr. Páli K.)

Körmend: Stokes 27/12, White 10, Martinez -, Szavics 13/9, Gordon 7. Csere: Ferencz 16/6, Durázi 7, Takács 4, Kiss M. -.

Sopron: Mack 18/9, Myers 13/6, Q. Ford 12/3, Sitku -, Montgomery 20. Csere: Takács -, Boriszov 12, Werner -, Supola 2, Fazekas -.

A bajnokság 24. fordulójának rangadójára készültek a csapatok Körmenden, ahol a vasi együttes fogadta a bajnokság top formájában lévő Sopron KC-t, írja a BB1.hu.

Montgomery zsákolásával indult a találkozó, amire Stokes válaszolt egy triplával. A két amerikai csapata legjobbja volt az első negyed során, mindkét játékos 11-11 pontig jutott az első negyed során. Szorosan alakult a találkozó első szakasza, pár ponttal a Körmend tartott előrébb. 12-12-nél egyenlített a Sopron, majd utána megléptek a vasiak. Hiába jött a soproni időkérés, csak átmenetileg sikerült közelebb kerülniük a vendégeknek, mert a negyed hajrája a körmendieké volt (28-19).

Myers triplája indította a második negyedet, majd Boriszov és Montgomery is betalált, miközben a túloldalon csak Durázi egyik büntetője ért célba. 29-26 után azonban megint időben kapcsoltak a hazaiak, és Ferencz, valamint Gordon duplája után már hét pont volt a felek közötti különbség. Nem akart leszakadni a Sopron, Myers újabb hármast küldött a helyére, de az egyenlítés továbbra sem jött össze. Sőt a vasiak kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, és Stokes büntetői után már 45-34 volt az állás. Ez a különbség már megmaradt a felek között a nagyszünetig (47-36). A félidő záró krónikájához hozzátartozik, hogy a soproniak vezetőedzője, Flevarakisz olyan vehemenciával reklamált, amit a játékvezetők egy technikaival jutalmaztak.

Ott folytatta a Körmend, ahol az első félidő végén abbahagyta. Ferencz bedobta a technikaiért megítélt büntetőt, majd Stokes értékesített egy közelit. Flevarakisz kért időt, ezzel megszakítva a hazaiak 8-2-s rohanását. Boriszov egy duplával, majd Ford büntetőkből hozta közelebb csapatát, de még így is 14 pont volt a differencia a két csapat között. Mielőtt lendületbe jöhettek volna a soproniak, Stokes vágott be egy triplát, ami már a 22. pontját jelentette. A következő percekben megakadt a körmendi támadójáték, ezt kihasználva feljött 62-53-ra a Sopron. Szavics triplája a legjobbkor jött hazai szempontból, amire Mack válaszolt. Úgy nézett ki, hogy Gordon duplája zárja a negyedet, de Mack triplája még dudaszóra belefért (69-61).

Újra nyílttá tette a találkozót a Sopron, a 31. percben Ford hárompontosát követően már csak öt ponttal vezetett a Körmend. A túloldalon Szavics talált be, amire Montgomery válaszolt büntetőkből. 75-70-nél több támadást is elrontottak a vendégek, miközben Ferencz a helyére küldött egy távolit, majd egy gyorsindítást is befejezett. Kritikus szakaszt sikerült megnyernie a hazaiaknak, tízpontos különbségről kellett volna felállnia a soproniaknak. Nem adták fel azonban a vendégek, Myers távolról, Boriszov pedig középtávolról talált be. 80-75 állt az eredményjelzőn a 39. percben. Hiába jött a hazai időkérés, White eladta a labdát, majd Montgomery közelijével még közelebb kerültek a vendégek. Már úgy tűnt, hogy kivédekezi a Sopron az ellentámadást, de Szavics triplája az utolsó pillanatban még belefért, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A végén még Ferencz büntetője pontos volt, ezzel beállítva a végeredményt (84-77).

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.