Ügyesebb volt az Egis Körmend, mint a Sopron

Nagy Donát 2022-03-12 18:53:00
A végén lett csak biztos a vasi győzelem.

Egis Körmend - Sopron KC 84-77 (28-19, 19-17, 21-25, 15-16)

Bajnokság, 24. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Tőzsér D. K., Török R. (dr. Páli K.)

Körmend: Stokes 27/12, White 10, Martinez -, Szavics 13/9, Gordon 7. Csere: Ferencz 16/6, Durázi 7, Takács 4, Kiss M. -.

Sopron: Mack 18/9, Myers 13/6, Q. Ford 12/3, Sitku -, Montgomery 20. Csere: Takács -, Boriszov 12, Werner -, Supola 2, Fazekas -.

A bajnokság 24. fordulójának rangadójára készültek a csapatok Körmenden, ahol a vasi együttes fogadta a bajnokság top formájában lévő Sopron KC-t, írja a BB1.hu.

Montgomery zsákolásával indult a találkozó, amire Stokes válaszolt egy triplával. A két amerikai csapata legjobbja volt az első negyed során, mindkét játékos 11-11 pontig jutott az első negyed során. Szorosan alakult a találkozó első szakasza, pár ponttal a Körmend tartott előrébb. 12-12-nél egyenlített a Sopron, majd utána megléptek a vasiak. Hiába jött a soproni időkérés, csak átmenetileg sikerült közelebb kerülniük a vendégeknek, mert a negyed hajrája a körmendieké volt (28-19).

Myers triplája indította a második negyedet, majd Boriszov és Montgomery is betalált, miközben a túloldalon csak Durázi egyik büntetője ért célba. 29-26 után azonban megint időben kapcsoltak a hazaiak, és Ferencz, valamint Gordon duplája után már hét pont volt a felek közötti különbség. Nem akart leszakadni a Sopron, Myers újabb hármast küldött a helyére, de az egyenlítés továbbra sem jött össze. Sőt a vasiak kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, és Stokes büntetői után már 45-34 volt az állás. Ez a különbség már megmaradt a felek között a nagyszünetig (47-36). A félidő záró krónikájához hozzátartozik, hogy a soproniak vezetőedzője, Flevarakisz olyan vehemenciával reklamált, amit a játékvezetők egy technikaival jutalmaztak.

Ott folytatta a Körmend, ahol az első félidő végén abbahagyta. Ferencz bedobta a technikaiért megítélt büntetőt, majd Stokes értékesített egy közelit. Flevarakisz kért időt, ezzel megszakítva a hazaiak 8-2-s rohanását. Boriszov egy duplával, majd Ford büntetőkből hozta közelebb csapatát, de még így is 14 pont volt a differencia a két csapat között. Mielőtt lendületbe jöhettek volna a soproniak, Stokes vágott be egy triplát, ami már a 22. pontját jelentette. A következő percekben megakadt a körmendi támadójáték, ezt kihasználva feljött 62-53-ra a Sopron. Szavics triplája a legjobbkor jött hazai szempontból, amire Mack válaszolt. Úgy nézett ki, hogy Gordon duplája zárja a negyedet, de Mack triplája még dudaszóra belefért (69-61).

Újra nyílttá tette a találkozót a Sopron, a 31. percben Ford hárompontosát követően már csak öt ponttal vezetett a Körmend. A túloldalon Szavics talált be, amire Montgomery válaszolt büntetőkből. 75-70-nél több támadást is elrontottak a vendégek, miközben Ferencz a helyére küldött egy távolit, majd egy gyorsindítást is befejezett. Kritikus szakaszt sikerült megnyernie a hazaiaknak, tízpontos különbségről kellett volna felállnia a soproniaknak. Nem adták fel azonban a vendégek, Myers távolról, Boriszov pedig középtávolról talált be. 80-75 állt az eredményjelzőn a 39. percben. Hiába jött a hazai időkérés, White eladta a labdát, majd Montgomery közelijével még közelebb kerültek a vendégek. Már úgy tűnt, hogy kivédekezi a Sopron az ellentámadást, de Szavics triplája az utolsó pillanatban még belefért, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A végén még Ferencz büntetője pontos volt, ezzel beállítva a végeredményt (84-77).

Szólj hozzá!

Többször is változik a Dunakapu téri piac helyszíne a hónapban

Városi rendezvények miatt kell költöznie a piacnak.

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.