Deontae Hawkins a holnapi vasi El Clásicón mutatkozhat be a Falco csapatában

Vágvölgyi Bálint 2022-01-14 15:28:00
Milos Konakov elégedett a héten elvégzett munkával, az Antonisz Konsztantinidesz helyett meccselő Kocsis Tamás pedig felszabadult játékot kért a körmendi játékosoktól.

A férfi kosárbajnokság 18. fordulójának legnagyobb rangadója a szombat délutáni vasi El Clásico lesz, amikor is Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely fogadja az Egis Körmend csapatát. A két gárda egyszer már megmérkőzött a szezonban, akkor a sárga-feketék 86-78-ra nyertek. A vendégeknél Antonisz Konsztantinidesz családi okok miatt nem tud ott lenni a kispadon, helyette Kocsis Tamás meccsel, míg a hazaiaknál bemutatkozhat az újonnan igazolt légiós, Deontae Hawkins. A két edző a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Milos Konakov, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: A fókusz saját magunkon volt, most volt egy teljes hetünk az edzésre. Az volt a dolgunk, hogy jól kihasználjuk ezt az időszakot. Elégedettek vagyunk az elvégzett munkával, de mindemellett pár sérültünk is van, majd holnap fog kiderülni, hogy ki lesz kész a mérkőzésre. Magyarországon ez egy nagy meccs, tudjuk, hogy mit jelent a szurkolóink számára. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, készen állunk. Mindenki 100%-osan motivált és ez a legfontosabb. Deontae Hawkins papírjai megérkeztek, a hetet arra is használtuk, hogy őt beillesszük a rendszerbe. Elégedettek vagyunk azzal, hogy hogyan néz ki három nap után, de ez még rövid idő ahhoz, hogy többet mondjuk erről. Arra viszont elég volt, hogy elkapja a ritmust, valószínűleg szerephez fog jutni már a holnapi találkozón is.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Az egész klub, a játékosok és mi, a kollégái is Konsztantinidesz mellett állunk és kitartást, sok erőt kívánunk neki a következő időkben. Aktívan részt vett a csapat felkészítésében, folyamatosan konzultálunk és közösen állítottuk össze az egész heti munkát és mindenben egyeztetünk, hogy mi történjen a meccsen és mi történt az eddigiekben. A holnapi mérkőzést mindenki felfokozott hangulatban várja, a szurkolók és a játékosok is. Ettől függetlenül ezért a találkozóért is ugyanannyi pontot osztanak, mint bármelyik másikért, de azért hazugság lenne azt állítani, hogy nem jelent többet Körmenden, illetve Szombathelyen is az egymás elleni összecsapás. Én azt fogom kérni a csapattól, hogy játszanak felszabadultan és élvezzék a mérkőzést, mert ez az egész kosárlabdának egy ünnep lesz, remélem, hogy mindenki számára egy élvezetes meccset fogunk játszani. Hazai pályán nyilván a Falco a favorit, nekünk abban az esetben lehet esélyünk, ha a taktikai utasításokat maradéktalanul betartja a csapat és negyven percig száz százalékot tud adni. Mócsán Bálinttal kapcsolatban pozitív dolgokról lehet beszámolni, a héten már elkezdte a csapattal való közös munkát, ugyan kontakt nélkül edzett még. Szépen halad a felépülése, bízunk benne, hogy lassan ő is aktív tagja lesz a csapatunknak. Volt több sérültünk is a héten, de hogy hogy fog kinézni a keret, az majd a mérkőzés előtt fog eldőlni.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Egis Körmend

Bajnokság, 18. forduló
Szombathely, Savaria Arena, szombat, 15:30
V.: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás Ferenc (Téczely Tamás)

Falco: Váradi - Somogyi - Benke - Golomán - Keller.

Körmend: Stokes - White - Martinez - Szavics - Gordon.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.