Őrült végjáték után kapott ki az Egis Körmend az Albától

Vágvölgyi Bálint 2021-11-06 19:59:00
Egy pont döntött.

Garrett és Omenaka párbajával indult a találkozó, mindkét magasember négy-négy pontot szerzett. Elkezdtek a többiek is betalálni, de egyelőre nem találtak fogást egymáson a felek (7-8). Stokes távoli hármasával az addigiakhoz képest kicsit messzebb került a Körmend, de Steele azonnal válaszolt, valamint Laksa is a helyére küldött egy hármast, ezzel visszavette a vezetést az Alba - írja a BB1.hu, kosaras szakportálnak. Garrett ekkor megint a hátára vette a csapatát, a védő és a támadóoldalon is remekelt, újra fordított a vasi csapat (12-15). Tudott váltani a Fehérvár, ám Szavics is dobott egy hármast (16-18). Egészen az utolsó másodpercekig a körmendieknek állt a zászló, ám ekkor Pongónak ütöttek oda sportszerűtlenül, ezt kihasználva pedig jobban zárta az első negyedet az Alba Fehérvár. 23-20.

Stokes próbált fellépni Garrett mellé támadásban, az ő párosuk már 18 pontnál járt ekkor (23-25). Fakuade is megszerezte első kosarát fehérvári színekben, Garrett viszont már a harmadik tripláját dobta (24-28). Kicsit fezsültebbé vált a mérkőzés, egyre többet hibáztak a csapatok, de így is kezdett visszakapaszkodni a Fehérvár (28-30). Kisvártatva az egyenlítés is összejött, majd érkezett Ferencz triplája körmendi oldalról (30-33). Stark dobott kosarat faulttal együtt, ráadásul közben Szavicsnak aláfordult a bokája, bicegve tudta elhagyni a pályát (33-33). Jóval kevesebb kosár esett, mint az első negyedben, végül egállal mehettek félidőre a csapatok. 38-38.

A fordulás utáni első percekben semmi sem változott, amikor az egyik együttes betalált, akkor a másik is, másfél perc játék után 43-41-re ment az Alba. 45-45-nél egyenlítette a Körmend, ám ekkor jött egy 5-0-ás periódus a fehérváriaktól, ami után Antonisz Konsztantinidesz volt kénytelen időt kérni (50-45). Garrett tartotta a lelket a piros-feketékben, de Vojvoda is kezdte egyre jobban elkapni a fonalat. Egy négypontos előnyt építettek ki a hazaiak, viszont egy hármassal és White első kosarával fordított a Körmend (54-55). Stokes és Steele kosarai következtek, továbbra is roppantul kiélezett volt a találkozó (56-57). Vojvodának ütöttek oda, aki higgadt maradt a vonalon túlról, visszaszerezte az előnyt a Fehérvár. Omenaka vétett egy sportszerűtlen hibát, amivel a körmendiek kerültek lépéselőnybe a záró felvonás előtt. 60-62.

Közel háromperces gólcsend után Stokes szerezte a negyedik negyed első kosarát, ezzel négyre hízott az Egis Körmend előnye. Hamar egyenlített az Alba Fehérvár, továbbra is rettentően kiélezett volt a meccs (64-64). Újabb fordulatot tartogatott a meccs, kezdett meglépni a fehérvári alakulat (71-65). Zónáztak a hazaiak, amelynek nem találta egyelőre az ellenszerét a Körmend, végül Ferencz szerzett egy fontos hármast, még három perc volt hátra (73-68). White pontozódott ki, ráadásul Stark két büntetőt is dobott, ezzel hétre hízott az Alba előnye (75-68). Ferencz egy újabb nagy hármast süllyesztett el, ő tartotta életben a körmendi reményeket (75-71). Kihagyta a lehetőségét a piros-fekete csapat, Steele büntetett, egy perc maradt (77-71). Ferencz dobott két büntetőt, majd Stokes egy hatalmas hármast, egy pontra zárkózott az Egis Körmend, harminc másodperccel a vége előtt (77-76). Nagyot védekeztek a vendégek, és labdájuk is volt a meccs megnyerésére, de Szavics kísérlete kimaradt, ezzel pedig egy ponttal győzött az Alba Fehérvár, amely így már négy győzelmet számlál a szezonban. 77-76.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 77-76 (23-20, 15-18, 22-24, 17-14)

Fehérvár: Stark 7, Vojvoda 10/3, Lukács 3, Szabó -, Omenaka 4. Cserék: Takács Mi. 2, Pongó 7/3, Fakudae 7, Laksa 22/12, Steele 15.

Körmend: Stokes 18/9, Takács K. 5/3, White 2, Szavics 10/9, Garrett 24/6. Cserék: Ferencz 16/12, Durázi -, Krivacsevics 1, Martinez -.

Címlapfotó: Alba Fehérvár Facebook-oldala

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.