Magabiztosan nyert az Egis Körmend a Pécs ellen

Farkas Bazsi 2021-10-30 19:46:00
Hozták a hazai pályát a piros-feketék.

EGIS KÖRMEND - PÉCSI VSK-VEOLIA 84 -71 (19-10, 19-22, 24-21, 22-18)

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Söjtöry T. F., Kovács N. J. (Fekete L.)

Egis Körmend: Stokes 22/6, Takács -,White 18, Szavics 19/9, Garrett 9. Cserék: Ferencz 2, Kenéz - , Durázi 7, Krivacsevics 7.

Pécsi VSK-VEOLIA: Haynes-Jones 8,Bryson 13/3, Armaghani -,Gordon 10, Brkics 5. Cserék: Bíró O. 11/9, Illés 1, Ivosev 23/6, Bíró , Popadic -, Goldring -.

Brkics duplájával indult a találkozó, míg az első hazai pontot Garret szerezte, büntetőből. Kettőből egyet dobott be a légiós. Brkics talált be ismét, míg az első körmendi mezőnykosarat Szavics szerezte. Gordon triplájával és White duplájával folytatódott a találkozó, “élesen” futott ki a parkettre mindkét csapat. White kosarával vezetett először az Egis Körmend. Haynes-Jones és Stokes is betalált, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed közepén 11-10 volt a táblán. Kisebb gólcsendet követően White dobott be egy ziccert és Szavics is betalált, öt pontos előnyhöz jutottak a hazaiak. Garrett rázta meg magát, 17-10-re léptek meg a piros-feketék. 19-10.

Zseniálisan folytatta az Egis Körmend. Krivacsevics és White is betalált, tíz pont fölötti volt az előny. Időt kértek a vendégek. Durázi is betalált, Krivacsevics is fontos pontokat szerzett. Stokes végül büntetőből tette közé a tizet, 11-0-ás rohanásban voltak a hazaiak. A negyed első vendégkosarát Ivosev dobta, nagyot zsákolt a pécsiek légiósa. Ivosev szerzett újabb kosarat, időt kértek a hazaiak. Bryson pontjaival folytatódott a mérkőzés, Ivosev pedig tízre hozta fel a csapatát. Ivosev nagyon belelendült, újabb duplát szórt. Megzavarodott a Körmend, Bryson és Gordon duplája után 30-26 volt a táblán. Egy 16-0-ás pécsi rohanást követően, White szerzett pontot hazai oldalon. Egy perccel később Ivosev triplájára is ő válaszolt. Szavics büntetője és triplája nyugtatta a hazai szurkolókat. 38-32.

White közelijével indult a második negyed, Durázi pedig egy nagy blokkot osztott ki. Gordon szerezte a negyed első pécsi pontját. Nem sokkal később büntetőkből is betalált a légiós, ismét szoros volt a találkozó. Ivosev és Stokes kosárváltásával folytatódott a mérkőzés, őrizte előnyét az Egis Körmend. A negyed közepén 48-40 volt a táblán. Haynes-Jones büntetőivel folytatódott a találkozó. Begyújtotta a rakétákat a Körmend, elkapta a fonalat Stokes. A légis kosaraival tetemesre nőtt a hazai előny. Pécsi időkérést követően Bíró Olivér dobott egy hármast. Állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában Stokes dobott egy triplát, a pécsiek büntetőből találtak be. 62-53.

Az utolsó negyed elején is a Körmend irányította a mérkőzést, de a vendégek egy percig sem adták fel. Bíró Olivér hármasa talált be, de White azonnal válaszolt, így ismét megnyugodhattak a piros-feketék. Ivosev és a Pécs azonban “nem akarta” feladni, a negyed közepére négy pontra zárkóztak. Szavics dobott egy triplát, amire Bryson válaszolt. Haynes-Jones hozta fel kettőre a vendégeket, Stokes azonban bedobott egy középtávolit. Garret is megrázta magát, mindkét büntetőjét bedobta. White is kosarat szerzett, így nyolc volt az Egis Körmend előnye. A vasiak a végjátékban (is) kézben tartották a mérkőzést. Megérdemelten nyerték meg a bajnokit.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.