Egy ponttal verte meg a Körmendet a Nyíregyháza

Székely Zoárd 2021-10-24 21:12:00
Nem sokon múlt a győzelem.

A HÜBNER Nyíregyháza BS – Egis Körmend találkozó zárta a hetedik fordulót a férfi A-csoportban.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Egis Körmend 95-94 (26-22, 23-20, 28-21, 18-31)
Bajnokság, 7. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Benczur T., Balog Gy. A, Szilágyi B. (dr. Gincsai J. P.)

Nyíregyháza: Johnson 27, Kiss B. 5/3, Bryce 18/3, Pipiras 9/3, Suárez 17/6. Csere: Leday 11, Mokánszki 7, Anda 1, Bus -.

Körmend: Stokes 12/3, Takács K. 2, White 9/3, Szavics 25/6, Garrett 17. Csere: Ferencz 16/12, Kenéz 5/3, Durázi 5/3, Krivacsevics 3.

A magasemberek kezdték el termelni a pontokat: Suárez jegyezte a hazaiak első kosarát, Garrett a Körmend első két találatát. Utóbbit Szavics követte egy triplával és egy jó büntetővel, így rögtön 8-2-re lépett el a vendég együttes. Suárez további pontjai is kellettek, így nem engedte meglógni ellenfelét a Nyíregyháza: négy-hat ponton tartotta magát a folytatásban. Sőt, a nyolcadik perc végére ki is egyenlítettek a hazaiak (19-19). Egy támadás erejéig a vezetést is átvette a házigazda, majd Szavics egyenlítésére négy hazai pont volt a negyedet lezáró válasz (26-22).

Ferencz triplája érkezett kezdésként, majd ugyanő egy középtávolit is bevágott – Pipiras triplája viszont újra hazai vezetést jelentett. Kosárra kosár volt a válasz, Kenéz hármasa és duplája után viszont minimális vezetést tudhatott magáénak a Körmend (31-34). Fordított a Nyíregyháza, Ferencz egy triplával tett róla, hogy ez csak másodpercekig legyen így. Ismét egyenlített a hazai csapat, majd Suárez hármasával a vezetést is visszavette. A Körmend megtorpant, ezt pedig kíméletlenül kihasználták a vendéglátók: Bryce kettesét újabb Suárez-tripla követte – 10-0-s sprintben volt a Nyíregyháza, amikor Szavics betalált (45-39). Johnson jelentkezett négy ponttal, meglett a közte tíz, de Szavics és White hármat még faragott a körmendi hátrányból a félidő végére (49-42).

Kapaszkodott volna a Körmend, de a Nyíregyháza tartotta előnyét, sőt Kiss triplájával vissza is állt a tízpontos különbség (56-46) a második félidő második percének végére. Apránként növelte előnyét a Nyíregyháza, amely már folyamatosan két számjegyen tudta tartani a különbséget. Bryce gól jó plusz büntetője 64-51-re módosította az állást – ő lett a Nyíregyháza harmadik tíz pont fölé jutott játékosa. A negyed folytatásában is a Nyíregyháza koncentrált jobban: Szavics triplájával ugyan visszajött tízre a Körmend, azonban ismét nőtt a különbség a felek között, s Mokánszki kettesével már 16-tal is vezetett a házigazda (74-58). Kettőt faragott hátrányából a negyed végére a Körmend – 77-63-ról jött a záró negyed.

Ferencz triplája adott lendületet a vendégeknek, nem is kicsit: Szavics zsákolt, Stokes dobása is kettő pontot ért, majd a Nyíregyháza időkérését Szavics újabb kettő pontja követte, mire Suárez révén észbe kapott a Nyíregyháza (79-72). Folytatta a felzárkózást a Körmend, és még három perc sem telt el negyedik negyedből, amikor White triplájával egyetlen kosárra jött vissza (80-77). A negyed közepét átlépve Ferencz zúdította be negyedik hármasát, fél perccel később Garrett kettese pedig már egyenlítést ért (87-87). Időt kértek a hazaiak, Bryce helyre tett egy triplát, Stokes két büntetője követte – 90-89-ről jöhetett a rendes játékidő két utolsó perce. Megint Bryce célzott jól, ezúttal közelről, erre a Körmend reagált időkéréssel, majd Stokes egy kettessel. Johnson kettese talált utat a gyűrűbe az utolsó perc elején, és még egy büntetőt is dobhatott – sikerrel. Stokes hármast dobott, de az utolsó támadás a Nyíregyházáé lett, amely ez idő alatt már nem engedte ki kezéből a győzelmet (95-94).

(Via bb1.hu)

 

Fotó: bb1.hu/Bálizs Zsuzsa

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.